Πολιτική

Υπόθεση Novartis: «Παρακρατικές οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης»

  • NewsRoom

Ο Λευτέρης Αυγενάκης


«Παρακρατικές» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης όσον αφορά στην υπόθεση Novartis. Kατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Κάλυμνο, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

«Οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Εμείς ζητούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης το ταχύτερο δυνατό. Όλα στο φως. Το μόνο σκάνδαλο που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής είναι οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Στοχοποιούν κορυφαία στελέχη της παράταξής μας για να τραυματίσουν την ενότητά μας, νομίζοντας έτσι ότι θα κερδίσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Ο χρόνος τούς τελείωσε με όσους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» και να φέρουν».

O κ. Αυγενάκης, αναφερόμενος στην κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για τα ακριτικά νησιά είπε: «Η κατάργηση της εξαίρεσης χαμηλού κατά 30% Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά είναι αποκαλυπτικό του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες».

Σημείωσε ότι «η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου δεν αποτελεί υπεύθυνο μέτρο που αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη. Ολοκληρώσαμε το 2017 ένα συνέδριο που επιβεβαίωσε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας έτοιμη να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα. Έχουμε προγραμματικό λόγο που απαντά σε πραγματικά ερωτήματα. Τον συγκροτήσαμε έχοντας γυρίσει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα και ακούγοντας όλες τις κοινωνικές ομάδες. Θα συνεχίσουμε και το 2018. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι. Να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Και μπορούμε και θέλουμε. Γιατί το θέλουν πάνω από όλα οι πολίτες που διψάνε για ένα μέλλον που τους αξίζει» κατέληξε ο γραμματέας της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας για τα 10 χρόνια στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουμε με αρκετές περισσότερες άσπρες τρίχες


ΣΧΟΛΙΑ