• Top Stories

    Φουλ επίθεση Κυριάκου σε Τσίπρα για τις Σκουριές: «Τι θα πει στο Νταβός;»

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ


    Το στίγμα της επιθετικής τακτικής που θα ακολουθήσει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, με αφορμή την αναστολή των εργασιών της Eldorado Gold στις Σκουριές, την οποία απέδωσε στην «ιδεοληπτική πολιτική» της κυβέρνησης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την Τρίτη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Paul Wright, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην επένδυση της καναδικής εταιρείας στη Χαλκιδική, τη «μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα», όπως ανέφερε, και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση της οδηγεί στην ανεργία 1.100 εργαζομένους και δυσφημεί τη χώρα μας ως επενδυτικό προορισμό.

    Μάλιστα, αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ του Νταβός, σχολίασε πως «ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

    Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κρατισμό και η υποστήριξή του στις επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία ποντάρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη «μάχη» που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με την κυβέρνηση, και αυτό που γίνεται στις Σκουριές θεωρείται από συνεργάτες του ενδεικτικό της στρεβλής αντίληψης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά εν γένει για τις ιδιωτικές επενδύσεις, και άρα ιδανικό «γήπεδο» για να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Όμως η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση είναι για την ώρα μάλλον δευτερεύον ζήτημα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που τις επόμενες μέρες θα εστιάσει την προσοχή του στα εσωτερικά του κόμματος, προκειμένου να διαμορφώσει το νέο οργανόγραμμα της παράταξης και να αρχίσει να εφαρμόζει τις ριζικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήδη έχει τοποθετήσει συνεργάτες του σε σημαντικά πόστα εντός του κόμματος. Έτσι, ο πρώην πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Νικόλαος Παπαθανάσης αναλαμβάνει το πόστο του γενικού διευθυντή της ΝΔ, ενώ ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του και ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης διευθυντής του γραφείου Τύπου.

    Στο νέο σχήμα της Νέας Δημοκρατίας, σημαντικό ρόλο θα έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που προαλείφεται για αντιπρόεδρος του κόμματος, εξαργυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανοιχτή υποστήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προεκλογικά, ενώ επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ θεωρείται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

    Εξάλλου, για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ακούγεται το όνομα του επικεφαλής της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κώστα Κυρανάκη, ενώ τον στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος αναμένεται να αναλάβει ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης.

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει και σήμερα τις επαφές του με στελέχη του κόμματος, και μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σήμερα θα συζητήσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και με την Ντόρα Μπακογιάννη.



    ΣΧΟΛΙΑ