ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απόσυρση της Ελλάδας από την συμμετοχή στην Eurovision για το 2026, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμμετοχή του Ισραήλ.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Την ώρα που μια σειρά από χώρες της Ευρώπης -Ιρλανδία, Ισπανία, Ολλανδία και Σλοβενία- αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τον προσεχή διαγωνισμό της Eurovision για το 2026, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση».
Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει τάχιστα να εγκαταλείψει το δόγμα του στρατηγικού συμμάχου με το δολοφονικό καθεστώς Νετανιάχου, το οποίο διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Ο στοιχειώδης σεβασμός στον λαό της Παλαιστίνης και στα δεινά που αντιμετωπίζει επιβάλλουν τον διαχωρισμό της Ελλάδας από την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης, που άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή του Ισραήλ και την απόσυρση της ΕΡΤ από τη Eurovision».
Διαβάστε επίσης
Ταχιάος κατά Κωνσταντοπούλου: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αιχμές περί «λογικής Στάλιν»
Πέδρο Σάντσεθ: Να μην ξεχαστεί η δραματική κατάσταση των Παλαιστινίων
Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Θα μειώσουμε τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για να πέσουν οι τιμές
- Ιράν: «Σατανάς» ο Τραμπ, λέει κορυφαίος στρατιωτικός σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου και της Ιορδανίας κατά του Ιράν
- G7: Συμφώνησαν να εξεταστεί η επιλογή παροχής συνοδείας σε πλοία στον Περσικό Κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.