• Πολιτική

    Φορολογία, ασφάλεια και επενδύσεις τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης – Ποιο είναι το «μείον»

    • NewsRoom
    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζουν οι πολίτες από τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το προβάδισμα της ΝΔ να παραμένει στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Στον αντίποδα, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην μπορεί να βρει τον βηματισμό του στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων, έτσι όπως καταγράφονται στην έρευνα, είναι για την ΝΔ 38,5% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 25%. Πράγμα που σημαίνει ότι η ΝΔ καταγράφει μια οριακή υποχώρηση της τάξης του 1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερη από 6% σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά στα φορολογικά, σε θέματα ασφάλειας και στον τομέα των επενδύσεων. Αναλυτικότερα σε δείγμα 100 ερωτηθέντων οι 30 απαντούν ότι η κυβέρνηση τα πήγε καλά στα φορολογικά, οι 10 σε θέματα ασφάλειας και οι οκτώ σε θέματα επενδύσεων.

    Ωστόσο, για το μεταναστευτικό διατυπώνεται μόλις μία θετική γνώμη, γεγονός που σημαίνει ότι το θέμα μπορεί και να είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης.

    Μεγάλη είναι η διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 45% της θετικής γνώμης αυξάνοντας κατά μία μονάδα το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26%, χάνοντας μια μονάδα. Η μεταξύ τους διαφορά φτάνει τις 19 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ