• Πολιτική

    «Φλερτ» Τσίπρα σε Θεοδωράκη, νεύρα και μπηχτές από τη Φώφη

    • NewsRoom
    Τσίπρας - Θεοδωράκης

    Τσίπρας – Θεοδωράκης


    Προς το μέρος του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, φαίνεται να κείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην προσπάθειά του να βρει στηρίγματα για τα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου, και να του ζητήσει να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρότασή του να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

    Ας σημειωθεί ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είχαν φέρει πρόταση νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από τον Δεκέμβριο του 2016, με την επιστολή του ίδιου στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Κανείς από την κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ποτέ, όμως, και το θέμα έκλεισε εκεί.

    Το Ποτάμι προτείνει το Συμβούλιο να συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών να συγκαλείται δηλαδή από τον πρωθυπουργό και να μετέχουν σε αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της ΕΥΠ και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Γιατί να γίνει αυτή τη χρονική στιγμή η συζήτηση για τη σύσταση του Συμβουλίου

    Σύμφωνα με πηγές ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται όσο ποτέ έναν σύμμαχο στη Βουλή για το Σκοπιανό, που δεν μπορεί να βρει στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου. Η σχέση του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έφθασε σε αδιέξοδο, ο κυβερνητικός εταίρος διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ονομασία Σκοπίων που να περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία», ενώ διαφοροποιείται δημόσια πλέον από τον πρωθυπουργό.

    Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει τεθεί υπέρ της επίλυσης του Σκοπιανού με ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει στηρίξει σε τέτοιο βαθμό την επίλυση του Σκοπιανού που ορισμένοι τον επικρίνουν στο Κίνημα Αλλαγής.

    Η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά μέσω Twitter

    Για επικοινωνιακά παιχνίδια κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

    «Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι».

    Αυτή ήταν η ανάρτησή της στο twitter λίγη ώρα μετά την πρωτοβουλία Τσίπρα να τηλεφωνήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη και να του ζητήσει να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, από την οποία μπορεί κανείς να διακρίνει την ενόχλησή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κικίλιας για Καμμένο: Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τη Δευτέρα η συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

     



    ΣΧΟΛΙΑ