• Top Stories

    Φ. Γεννηματά – Σ. Θεοδωράκης ξεκινούν διεργασίες για συνεργασία. Ο κ. Παπανδρέου;

    • NewsRoom

    Φώφη Γεννηματά-Σταύρος Θεοδωράκης


    Εξελίξεις αναμένουμε στο χώρο της άλλοτε πανίσχυρης σοσιαλδημοκρατίας, ύστερα από την απογευματινή συνάντηση που θα έχουν, στις 17:00, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

    Η κινητικότητα φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει μορφή με τη έναρξη -ουσιαστικών- συζητήσεων για κοινές δράσεις και συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων του χώρου αυτού.

    Χαρακτηριστική είναι η κοινή τους επιδίωξη η οποία είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου πόλου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ενιαίος πόλος, προκειμένου -όπως ισχυρίζονται- να είναι ικανός όχι μόνο να παίξει συμπληρωματικό ρόλο, αλλά για να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων σε πρώτη φάση και πιθανόν πρωταγωνιστής σε επόμενη, όταν και ο κύκλος της «λαϊκίστικης αριστεράς θα κλείσει», όπως εκτιμούν και οι δύο πλευρές.ImageHandler

    Οι δύο αρχηγοί, μετά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, επικοινώνησαν αμέσως. Στην επικοινωνία τους αποφάσισαν να συναντηθούν μετά από μία μακρά περίοδο προετοιμασίας των συνθηκών σύγκλισης των δύο χώρων, αφού έχει υπάρξει ανταλλαγή επιστολών, επαφές στελεχών και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την κοινή δράση.

    Ο κ. Θεοδωράκης, φέρετε να επιθυμεί να θέσει στη συζήτηση την ιδέα για τη συγκρότηση του «Κοινοβουλίου του Κέντρου».

    Ενώ, από την άλλη, η κα. Γεννηματά επιδιώκει τη συγκρότηση μίας επιτροπής, ενός forum που σε ένα σύντομο διάστημα, έως το καλοκαίρι όπως υπολογίζουν,  να διαμορφώσει το σχέδιο για μία ενιαία παράταξη, με την αυτοτέλεια των επιμέρους κομμάτων και κινήσεων, σε μία συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία.

    papandreou

    Ταυτόχρονα, με τις διεργασίες ανάμεσα σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, κινητικότητα του κέντρου και της κεντροαριστεράς φαίνεται να έχει και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου

    Πηγές αναφέρουν, πως το πιο πιθανόν είναι ότι ο κ. Παπανδρέου να έχει από την ερχόμενη εβδομάδα κάποιες συναντήσεις την Φώφη Γεννηματά,  Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και Βασίλη Λεβέντη με αφορμή το αίτημα του τελευταίου να μπει η Ένωση Κεντρώων στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    Εξώφυλλο – ΣΟΚ του “Charlie Hebdo” για την επίθεση των Βρυξελλών προκαλεί αντιδράσεις! (pic).



    ΣΧΟΛΙΑ