• Πολιτική

    Έξαλλος ο Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα με «δυσμενείς συνέπειες» για την μη έκδοση των οκτώ

    Ερντογάν

    Recep Tayyip Erdoğan


    Τις απειλές επιστρατεύει για άλλη μια φορά o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, με τον Τούρκο Πρόεδρο να προειδοποιεί πως η μη έκδοσή τους στην γειτονική χώρα θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τις σχέσεις των δύο κρατών. 

    Η Τουρκία επιθυμεί να επηρεάσει την απόφαση της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης – πιθανόν έχοντας υπόψιν τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Τουρκία υπό την ηγεσία του κ. Ερντογάν – την ώρα που η ηγεσία της αμφισβητεί ξεκάθαρα τα σύνορα ενώ οι προκλητικές δηλώσεις από τα μέλη της τουρκικής πολιτικής σκηνής εναντίον της Ελλάδας είναι καθημερινές.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ο Τούρκος Πρόεδρος  παρακολουθεί προσωπικά την όλη διαδικασία. «Η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν αυτά τα άτομα το συντομότερο. Αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια απόπειρα πραξικοπήματος και αποτελεί αναγκαιότητα η έκδοσή τους τόσο για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να κάνουν τα αναγκαία βήματα», ανέφερε.

    Σημειώνεται ότι για τους οκτώ στρατιωτικούς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έχει λάβει τρεις αντικρουόμενες αποφάσεις. Για τους μεν πρώτους τρεις, η υπόθεση των οποίων κρίθηκε την Τρίτη, το αίτημα έκδοσης απερρίφθη, για τους μεν δεύτερους τρεις έγινε αποδεκτό, ενώ για τους τελευταίους δύο αποφασίσθηκε η μη-έκδοση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοινή δήλωση των 8 Τούρκων: Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα απόρριψη από το Συμβούλιο Εφετών: Δεν εκδίδει τους 2 τελευταίους Τούρκους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιο προκλητικοί από ποτέ: «Θα υψώσω στα νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλω την ελληνική πίσω με κούριερ»



    ΣΧΟΛΙΑ