• Πολιτική

    Ερντογάν: Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία, οι ΗΠΑ μας μαχαίρωσαν πισώπλατα

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Την επιθετική του διάθεση εναντίον της Δύσης, και κυρίως των ΗΠΑ, διατήρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στην σύνοδο των πρέσβεων στην Άγκυρα υποστήριξε πως η τουρκική οικονομία είναι υγιής.

    «Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της χώρας είναι υγιή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η τουρκική λίρα θα επανέλθει «σε λογικά επίπεδα στο πλαίσιοοικονομικής πραγματικότητας».

    Όπως δήλωσε μάλιστα «οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας αναμένεται να συνεχιστούν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για διαφορετικές μορφές αυτών των επιθέσεων». Χαρακτήρισε μάλιστα «προδοσία» τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων για την οικονομία της Τουρκίας», ενώ δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση από την ελεύθερη οικονομία της αγοράς.

    Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου μπήκε για μια ακόμα φορά ο Λευκός Οίκος. «Οι εμπορικές ενέργειες των ΗΠΑ αντιβαίνουν στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαχαιρώσουν την Τουρκία πισώπλατα», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές τουρκικού αλουμινίου και χάλυβα.

    Η ισοτιμία τουρκικής λίρας και δολαρίου κινείται σταθερά την Δευτέρα πάνω από τις 6,8 λίρες ανά δολάριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποχωρεί ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI εν μέσω κρίσης στην Τουρκία
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες που κινδυνεύουν περισσότερο από την τουρκική κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ηχηρό μήνυμα κατά Ερντογάν από τον CEO της μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας: «Σταματήστε τον καρκίνο ΤΩΡΑ»



    ΣΧΟΛΙΑ