• Πολιτική

    Νέα πρόκληση από Τουρκία: Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Η Άγκυρα δεν πρόκειται να υποχωρήσεις από “τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της” ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, στον απόηχο των πιέσεων που δέχθηκε από την ΕΕ κατά την Σύνοδο στη Βάρνα για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε συνολικά τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις εξελίξεις στο Αιγαίο, όπως και την πορεία των επιχειρήσεων στη Συρία.

    Στην δήλωση που ακολούθησε, μάλιστα, η Τουρκία στρέφεται κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας πως η στάση της δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας!

    Αναφορικά με τη Συρία, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα επέμβουν και στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανηγύρι στην Τουρκία: Πώς εκμεταλλεύτηκε ο τουρκικός Τύπος την «προσφορά» Κατσίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες για οποιαδήποτε απειλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση Γιλντιρίμ στην Ελλάδα: «Με αυτούς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να πάει μακριά!»



    ΣΧΟΛΙΑ