• Πολιτική

    Έρχεται γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας

    • NewsRoom
    Κικίλιας: Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2022 ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Την πρόθεσή του να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα στον πρωθυπουργό για τον περιορισμό του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    Ο υπουργός υγείας σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα στηρίξουμε τους γιατρούς μας και τα νοσοκομεία. Κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή όλων. Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια αλλά κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε τη διασπορά, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη περισσότερων μέτρων».

    Τον κ. Κικίλια υποδέχτηκαν νωρίτερα στο ΑΧΕΠΑ μεταξύ άλλων ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης.

    Αυστηρότερα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ ζήτησε ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας

    Να σημειωθεί ότι την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, υπογράμμισε νωρίτερα και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

    Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown», ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ