• Πολιτική

    Επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε ολόκληρη την Τουρκία- Πειρατική η ανακοίνωση ισχυρίζεται η Κυβέρνηση


    Νέο Σύνταγμα θα καταρτιστεί στη Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε τηλεοπτικός παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT, ο οποίος ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού.

    Πρόσθεσε ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια και επεσήμανε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση και διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα “συμβούλιο ειρήνης”, το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

    Στην ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται ότι η πολιτική εξουσία κατάργησε το λαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Αναφέρεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν το δρόμο για τη σύνταξη συντάγματος που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φυλετικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών διαφορών. Επίσης, αναφέρεται ότι η νέα διοίκηση θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τις σχέσεις της με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

    Οσοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Πάντως, παρά την ανακοίνωση, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι συγκεχυμένη. Ο υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ ανακοίνωσε πως “πρόκειται για πειρατική ανακοίνωση”. Ο προσκείμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Αμπντουλκαντίρ Σελβί μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια υποστηρίζει ότι πρόκειται για ανακοίνωση μιας χούντας», δηλαδή μια ομάδας των ενόπλων δυνάμεων.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται ακόμη στην εξουσία και δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της δημοκρατίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, ενώ κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/akirothikan-oles-ptisis-sto-attatourk-plirofories-gia-omirous-sto-archigio-tou-stratou/61672



    ΣΧΟΛΙΑ