• Πολιτική

    Ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα στις 31 Μαΐου – Ξεκινάει από Θράκη, θα δει και τον Μητσοτάκη

    • NewsRoom


    Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσγλου, θα βρεθεί στην Αθήνα στις 31 Μαΐου.

    «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlüt Çavuşoğlu στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Την Κυριακή ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει σε ανεπίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Νίκος Δένδιας.

    Το πρωί της Δευτέρας θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα ακολουθεί την εκρηκτική συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, τότε που ο Νίκος Δένδιας έδωσε σκληρές απαντήσεις σε όλη την τουρκική ρητορική.

    Τουρκικά μέσα ενημέρωσης θέλοντας να δημιουργήσουν κλίμα πριν από την συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα, αναφέρουν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα κάνει την ρελάνς θέτοντας ευθέως θέμα «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Τσαβούσογλου θα επιχειρήσει και πάλι να παρουσιάσει την Τουρκία ως προστάτιδα δύναμη των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, εγκαλώντας μάλιστα την Ελλάδα ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια «πλαστή ταυτότητα».

    Θέμα τουρκικής μειονότητας είχε θέσει και ο ίδιος ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το 2017.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τουρκικά media: Στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου

    Νίκος Δένδιας: Έχω καλέσει τον Τσαβούσογλου στην Ελλάδα – Υπάρχει τρόπος για την Αν. Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ