• Πολιτική

    Επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη από την Καλαμάτα

    • NewsRoom


    Επίθεση στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε και προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική εκδήλωση του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» στην Καλαμάτα.

    Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «προπαγάνδα και fake news», από την «ελίτ η οποία θέλει να συνεχίσει τη λεηλασία της χώρας».  «Την απάντηση όμως για το ποιος θα κυβερνά τον τόπο θα την δώσει ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ της ολιγαρχίας» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Άκουσα και σήμερα τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται… Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας,  ο οποίος ωστόσο για μια ακόμα φορά δεν τόλμησε να διαψεύσει ξεκάθαρα τις καταγγελίες του επιχειρηματία για τις συναντήσεις του με τον Νίκο Παππά και το αίτημά του να καλύψει την δόση των χρημάτων που αφορούσε την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε το κανάλι του Χρ. Καλογρίτσα.

    «Σ​την Καλαμάτα απόψε​, στην Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, βγαίνει στο προσκήνιο ​έ​να πλατύ λαϊκό ρεύμα​.​ Βάζει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην επιστροφή ​εκείνων που χρεοκόπησαν τη χώρα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για θράσος των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το μόνο που επιθυμούν είναι να γυρίσουν την Ελλάδα στον εφιάλτη των μνημονίων. Τα αποτελέσματα της μεγάλης πολιτικής που έγινε το 2015 έχουν αρχίσει και γίνονται ορατά είπε ο πρωθυπουργός.

    «Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τους μπροστινούς των ολιγαρχών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «στις εκλογές δεν θα ψηφίσουν οι κατασκευαστές ειδήσεων και δημοσκοπήσεων. Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί».

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για καταστροφολογία, αλλά και για συμπόρευση με την ακροδεξιά. Μάλιστα ανέφερε αλαζονικά πως στη ΝΔ αγχώνονται πολύ: «Αναρωτιέμαι γιατί τόσος πόνος και απελπισία». Και απάντησε μόνος του πως αυτό σχετίζεται με την «αποκάλυψη»  συμφωνιών κάτω από το τραπέζι.

    Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε για την υπόιθεση Novartis πως κάποιοι «δεν μπορούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν.»

    «Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δεν μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. Είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα», ανέφερε.

    «Απέναντι στον κυνισμό του πολιτικού λόγου υπάρχει η συλλογική μνήμη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται η χρεοκοπία του τόπου. Δεν παραγράφεται η κατάρρευση των ταμείων. Δεν παραγράφεται η διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων. Δεν παραγράφεται η πολιτική ευθύνη όλων αυτών που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας».

    Παράλληλα, επιτέθηκε και στον κ. Βέμπερ χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν γνήσιο ανθέλληνα πολιτικό, υποστηρικτή του GREXIT, που ήθελε να τιμωρήσει τους Ελληνες γιατί σήκωσαν κεφάλι και είναι σήμερα ο πιο στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη και θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν».

    Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όσους εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις εναντίον στελεχών της  κυβέρνησης, λέγοντας: «Δεν μας αγγίζουν. Μας τιμούν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλύψεις Μαρινάκη: Ο Παππάς μου ζήτησε να δανείσω τον Καλογρίτσα για τις άδειες – Τι απαντά το Μαξίμου (upd)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Η σιωπή των Τσίπρα και Παππά στις καταγγελίες Μαρινάκη επιβεβαιώνει την ενοχή τους



    ΣΧΟΛΙΑ