• Πολιτική

    Επίθεση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνουν το μάτι» στους αρνητές γονείς

    Οικονόμου: Η επιτροπή θα αποφασίσει αν οι εμβολιασμένοι χρειάζονται rapid test για τους κλειστούς χώρους

    Γιάννης Οικονόμου


    Την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει την τροπολογία για τις κυρώσεις στους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, στερώντας τους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στηλίτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

    Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από την εκπαίδευση και το σχολείο είναι απαράδεκτες.

    Και γι’ αυτό ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης για τις κυρώσεις κατά των αρνητών γονέων και κηδεμόνων, όπου μεταξύ άλλων, στο άρθρο 3, προβλέπεται ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

    Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη, παρατήρησε ο κ. Οικονόμου, και για μία ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση.

    Θα ήταν χρήσιμο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο, εκτός από τον ξύλινο και αφοριστικό αντιπολιτευτικό του λόγο, να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους στηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

    Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει, κατηγορώντας τη ότι με τη στάση της τροφοδοτεί τους ανορθολογιστές.

    «Αποσύρετε την διάταξη, αυτή, και ελάτε να διαβουλευτούμε για να βρούμε την βέλτιστη λύση», είπε και αφού σημείωσε ότι οι εν λόγω αρνητές γονείς είναι ελάχιστοι, υποστήριξε ότι ναι μεν πρέπει να βρεθεί λύση, αλλά όχι όμως με οριζόντια ρύθμιση. «Εσείς επιβάλλετε φυλάκιση δύο ετών, όπως ισχύει με παράνομη βία. Σας διαπερνά η λογική της αυστηροποίησης, για κάθε κοινωνικό πρόβλημα, έχετε μια ποινική αντιμετώπιση. Χωρίς καμία αναλογία», παρατήρησε ο κ. Ξανθόπουλος.

    Για αυταρχική ρύθμιση έκανε λόγο και ο (πρώην υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης Τσίπρα) Νίκος Φίλης. «Για 26 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αλλάζετε τη νομοθεσία;», αναρωτήθηκε, ζητώντας «να αποσυρθεί αυτή η αυταρχική τροπολογία και να επανέλθει το άρθρο που υπήρχε στον Ποινικό Κώδικα.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ