• Πολιτική

    Έκπτωτος ο Καλογρίτσας! Επισήμως εκτός από τις άδειες, δεν κατάφερε να πληρώσει εμπρόθεσμα

    • Αθηνά Λαρδή
    kalogritsas


    Γράφτηκαν πολλά, ακούστηκαν ακόμα περισσότερα και τελικά ο εκλεκτός του Μαξίμου, Χρήστος Καλογρίτσας, έμεινε εκτός τηλεοπτικών αδειών καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό απο τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί εστάλη αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητούσε να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν, “λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον”.

    Άμεσα ήρθε και η απάντηση από τη Γενική Γραμματεία: «Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

    Σήμερα, τελευταία μέρα της προθεσμίας, όπως πρώτο απ’ όλους μετέδωσε το mononews.gr στις 11 π.μ, ο επικεφαλής του Antenna, Θοδωρής Κυριακού, κατέβαλε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για την α’ δόση της άδειάς του.

    Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, μία ακόμη πληροφορία του mononews.gr επιβεβαιώθηκε πλήρως! Ώρα 14.30 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβαλε την πρώτη δόση για την τηλεοπτική του άδεια, πληρώνοντας για λογαριασμό της εταιρείας Alter Ego, 26,3 εκατ.ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

    Την πληροφορία είχε μεταδώσει το mononews στις 13.45, λίγο μετά την είδηση ότι είχε πληρώσει την α’ δόση ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ιδιοκτήτης του SKAI, 72 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, κατέβαλε το ποσό των 14.533.333 ευρώ, ενώ κατέθεσε και όλα τα σχετικά παραστατικά.

    Ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να δείξει, ότι παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του δεσμεύτηκαν, εκείνος διαθέτει τα χρήματα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο στους αντιπάλους του ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα, ο Γιάννης Αλαφούζος θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους καναλάρχες που δεν πήραν την άδεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω δημοσιευμάτων θα πιέσει την κυβέρνηση, ώστε να κλείσουν άμεσα οι σταθμοί που δεν έχουν άδεια.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-vrikan-marinakis-chatzinikolaou-alla-perimenoun-star/74978

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/power-game-apo-alafouzo-marinaki/76666



    ΣΧΟΛΙΑ