• Πολιτική

    Ένταση στον Ειρηνικό: Οι ΗΠΑ κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας

    • NewsRoom


    Στην κατάληψη ενός φορτηγού πλοίου που προερχόταν από τη  Βόρεια Κορέα και το οποίο μετέφερε κάρβουνο, προχώρησαν οι ΗΠΑ, καθώς όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, παραβίασε τις εμπορικές κυρώσεις εις βάρος της Πιονγιάνγκ.

    Το πολεμικό των ΗΠΑ κατέλαβε το πλοίο Wise Honest το οποίο πλέον κατευθύνεται προς τις Νήσους Μάρσαλ, που είναι αμερικανικό έδαφος, συνοδευόμενο από αμερικανικά πλοία της ακτοφυλακής και του λιμενικού σώματος. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που διαθέτει η Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές χρησιμοποιείτο για την παράνομη μεταφορά κάρβουνου και μηχανημάτων.

    Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Ντέμερς, ανακοίνωσε ότι αυτό το πλοίο «που παραβίαζε τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας είναι πλέον εκτός δράσης».

    Η κίνηση αυτή βάζει «φωτιά» στις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η εμπορική κόντρα με την Κίνα.  Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων, από το 10% στο 25%.



    ΣΧΟΛΙΑ