Πολιτική

Τραμπ: Fake news το δημοσίευμα για ζημίες 1 δισ. δολαρίων στις επιχειρήσεις του

τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


Ως fake news χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που υποστήριζε ότι τη δεκαετία 1985 – 1994 οι επιχειρήσεις του υπέστησαν ζημία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Αυτές οι παμπάλαιες και πολύ ανακριβείς πληροφορίες δεν είναι παρά μια επίθεση των Fake News», ανέφερε μέσω δημοσίευσής του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα το οποίο βασιζόταν σε φορολογικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εν λόγω εφημερίδα, η οικονομική υγεία των εταιρειών του αλλά και του ιδίου είχε φτάσει τότε σε «καταστροφικό» σημείο. Ο Τραμπ έχασε τόσα πολλά χρήματα που δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος για τα οκτώ από τα δέκα αυτά χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην απάντησή του ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι την εποχή εκείνη οι κτηματομεσίτες κατέφευγαν σε μια πρακτική υποτίμησης, όσον το δυνατόν περισσότερο, του ενεργητικού τους, ώστε να παρουσιάζουν απώλειες και να μην πληρώνουν φόρους. «Ήταν η συνήθης πρακτική», τόνισε.

Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου, εντείνοντας την κόντρα με τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.


ΣΧΟΛΙΑ