• Πολιτική

    Έμμεσο μήνυμα Μαξίμου σε Παυλόπουλο: «Συνταγματική υποχρέωση» η υπογραφή της απόφασης


    Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην ανακοίνωση της Πειραιώς για την «πραξικοπηματική» κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ορίσει τους δικούς του εκλεκτούς στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, ενώ ο ίδιος έχει προαναγγείλει εκλογές, έχοντας χάσει έτσι ουσιαστικά την δημοκρατική νομιμοποίηση για την κυβέρνησή του. Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει έμμεσο μήνυμα στον Προκόπη Παυλόπουλος, ο οποίος φαίνεται πως αρνείται να υπογράψει την αμφιλεγόμενη και  προβληματική  νομικά και πολιτικά απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας πως είναι υποχρεωμένος να το πράξει με βάση το Σύνταγμα.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.

    Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν».



    ΣΧΟΛΙΑ