• Πολιτική

    Ο αλαζόνας Τσίπρας αδιαφορεί για το μήνυμα του λαού και κάνει επίδειξη δύναμης


    Ο Αλέξης Τσίπρας και το προσωπικό του επιτελείο – το οποίο συνεχίζει να εμπιστεύεται τυφλά –  αποφάσισαν, κόντρα στη γνώμη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κορυφαίων συνταγματολόγων της χώρας και κυρίως απέναντι στην απόφαση του ελληνικού λαού όπως αυτή καταγράφηκε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία, να προχωρήσει σε μια άκρως αμφιλεγόμενη πολιτικά και νομικά κίνηση και να ορίσει τα πρόσωπα που επιθυμεί ο ίδιος στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

    Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει στην επιλογή της Ειρήνη Καλού ως νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου και της Δήμητρας Κοκοτίνη στη θέση της εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Ο διορισμός της νέας ηγεσίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής ηγεσίας και λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, οι οποίες για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκαν στις 7 Ιουλίου από τις 30 Ιουνίου που ήταν η ημερομηνία που αναμενόταν αρχικά να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.

    Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Δύο από τους υπουργούς που συμμετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες,  να διαφώνησαν με τις κινήσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, με την απόφαση να περνά τελικά όχι ομόφωνα αλλά  με πλειοψηφία. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί δείχνει την ανησυχία που συνεχίζει να υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις λανθασμένες κινήσεις του πρωθυπουργού και του επιτελείου του που οδήγησαν στη συντριβή στις ευρωεκλογές.

    Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει την κίνηση υποστηρίζοντας πως η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει πριν τις ευρωεκλογές, τα κόμματα είχαν συμφωνήσει σε αυτή και πως τυπικά δεν έχει παραιτηθεί ακόμα. Παράλληλα, δήλωσε πως ζήτησε τη συναίνεση της ΝΔ (αδιαφορώντας βέβαια για τη γνώμη όλων των υπολοίπων κομμάτων), η οποία είχε ήδη προειδοποιήσει τη κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κίνηση, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει το βράδυ των Ευρωεκλογών πως οδηγεί τη χώρα σε εθνικές εκλογές και ουσιαστικά απώλεσε την δημοκρατική νομιμοποίηση για τέτοιου είδους αλλαγές. Η αναμενόμενη άρνησή της έδωσε την ευκαιρία στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει πως η ΝΔ έχει «βαριές πολιτικές σκοπιμότητες» και πως «ονειρεύεται την επάνοδο στην διακυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει κρίσιμους θεσμικούς κρίκους, για να προστατεύσει άνομα συμφέροντα αλλά και για να εκδικηθεί». Δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές, η εποχή που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έπαιρνε στα σοβαρά την προπαγάνδα του και τη διαστρέβλωση των θέσεων των πολιτικών του αντιπάλων έχει περάσει.

    Πλέον το μπαλάκι περνά στην πλευρά του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος  όπως φαίνεται δεν θα δεχθεί να υπογράψει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, δίνοντας νομιμοποίηση στο «πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη» που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του απερχόμενου πρωθυπουργού, και την άποψη των συνταγματολόγων και του νομικός κόσμος για το κατά πόσο η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι τυπικά ορθή ή λανθασμένη, αυτό που μένει στη κοινή γνώμη είναι ένα απλό πολιτικό συμπέρασμα.  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι φανερό πλέον πως αδιαφορεί τόσο για τον κυρίαρχο λαό όσο και για το μήνυμα που του έστειλε στις ευρωεκλογές. Αντίθετα, γεμάτος αλαζονεία, επιχειρεί μια νέα επίδειξη δύναμης, εκμεταλλευόμενος μέχρι τέλους την τυπική εξουσία που του δίνει η θέση του στο τιμόνι της χώρας. Άλλωστε, η γνώμη της κυβέρνηση για τον λαό εκφράζεται από την επίσημη κυβερνητική γραμμή για την ήττα των εκλογών: «Οι πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν».

    Μένει να φανεί τι γνώμη έχει για την κίνηση αυτή και η πραγματική πηγή όλων των εξουσιών σε αυτό τον τόπο, η οποία θα εκφράσει τη γνώμη της στις 7 Ιουλίου…



    ΣΧΟΛΙΑ