• Πολιτική

    Ποιοι υπουργοί είπαν «όχι» στον Τσίπρα για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Την διαφωνία τους σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με τον διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξέφρασαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με την διαδικασία διαφώνησαν τόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

    Ο κ. Πιτσιόρλας, διαφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν συμφωνεί με τη χρονική συγκυρία των αλλαγών στην Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, κατά την έξοδό του από το Συμβούλιο, από το οποίο αποχώρησε νωρίτερα, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου.

    Ο κ. Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επεσήμαναν πως έγιναν λάθος χειρισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρερμηνείες. Τον προβληματισμό του φέρεται να εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κυρίως ως προς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς, χωρίς ωστόσο να φέρει αντιρρήσεις.

    Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, χαρακτήρισε ως «χυδαιότητες και αθλιότητες» τις πληροφορίες που τον ήθελαν μεταξύ εκείνων που διαφώνησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης ήταν ομόφωνη.

    Αν και υπήρξαν συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο απόψεων, η πλειοψηφία τάχθηκε τελικώς υπέρ της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, συνεκτιμώντας τις ψήφους που είχαν πάρει οι δύο ανώτατες δικαστές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μάλιστα το ότι οι δύο κυρίες ισοψήφησαν.



    ΣΧΟΛΙΑ