• Πολιτική

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Αποδείξτε μας ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι είμαστε Ευρωπαίοι

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε εξ αποστάσεως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη σημερινή συζήτηση σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    «Δεν μπορώ να πω καλημέρα, καλό απόγευμα ή καλό βράδυ. Γιατί κάθε μέρα για αρκετούς ανθρώπους, δεν είναι καλή. Για κάποιους ανθρώπους, αυτή είναι η τελευταία μέρα», ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Χάνουμε τους καλύτερους ανθρώπους μας. Τους πιο δυνατούς» πρόσθεσε.

    «Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, είναι βαρύ το τίμημα», ανέφερε, ενώ τόνισε πως η Ουκρανία αγωνίζεται για να γίνει ισότιμο μέλος της Ε.Ε.

    «Μαχόμαστε για τη χώρα μας, για τη γη μας» είπε, ενώ τόνισε ότι παρά τις επιθέσεις, δεν θα σταματήσει η μάχη για την ελευθερία και κανείς δεν θα λυγίσει τους Ουκρανούς.

    Σχετικά με τις επιθέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο, είπε ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας».

    Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στόχευσε παιδιά της Ουκρανίας και ότι μόνο χθες σκοτώθηκαν 16. Στο σημείο αυτό ο διερμηνέας λύγισε και έβαλε τα κλάματα.

    «Θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας ζωντανά… Παλεύουμε για την επιβίωση. Αγωνιζόμαστε για να είμαστε ισότιμα μέλη της Ευρώπης» υπογράμμισε.

    «Κανείς δεν πρόκειται να μας σπάσει. Είμαστε δυνατοί. Είμαστε Ουκρανοί» ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας, ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε. Ότι είστε Ευρωπαίοι. Έτσι, η ζωή θα νικήσει τον θάνατο» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, με τους ευρωβουλευτές να τον χειροκροτούν όρθιοι κατά το κλείσιμο της ομιλίας του.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ζητεί την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ