• Πολιτική

    Η έκπληξη Μητσοτάκη με Χρήστο Στυλιανίδη – Πώς κατέληξε στον επιτυχημένο πρώην Επίτροπο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Αλίκη Χατζή

    Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


    Η επιλογή του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, είναι έκπληξη. Τόσο, που είναι να απορεί κανείς γιατί προτιμήθηκε αρχικά ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος ως γνωστόν πανικοβλήθηκε στην πρώτη πολιτική κρίση που κλήθηκε να χειριστεί, προτού καν ορκιστεί, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης.

    Με στόχο να διορθωθούν κάπως οι αρνητικές εντυπώσεις από το ναυάγιο του ναυάρχου, ο πρωθυπουργός, που δεν αναζητεί πλέον συναίνεση από κανέναν, επικέντρωσε στην αναζήτηση ενός προσώπου που δεν θα συγκεντρώνει πυρά από την αντιπολίτευση και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί η επάρκεια του.

    Αυτή τη φορά αποκλείστηκαν οι διαμεσολαβητές με τις προτάσεις τους και οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή, έως ότου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε να προτείνει τη θέση στον επιτυχημένο πρώην Επίτροπο της Κύπρου, με τον οποίο έχει συναντηθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και εκτιμά τις ικανότητες του.  Κάλεσε τον Χρήστο Στυλιανίδη σε συνάντηση, του έκανε την πρόταση για το υπουργείο και ο Κύπριος πολιτικός την αποδέχθηκε με «πολύ ικανοποίηση».

    Ο κ. Στυλιανίδης προέρχεται από τον χώρο της ανανεωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχει συνεργαστεί με το δεξιό Κυπριακό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, αλλά και με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος  τον πήρε κοντά του ως κυβερνητικό εκπρόσωπο —για έναν χρόνο, καθώς ο κ. ο Στυλιανίδης παραιτήθηκε για να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ πολλοί ήθελαν να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο στις αρχές του 2023.

    Ο πρώην Επίτροπος είναι ο δεύτερος Κύπριος που καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει λύση σε κεντρικά ζητήματα. Προηγήθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης ο οποίος, από τον Ιούνιο του 2020, ανέλαβε ως επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εν καιρώ πανδημίας.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ