• Πολιτική

    Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Στυλιανίδης – Αύριο οι ανακοινώσεις

    • Αλίκη Χατζή

    Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης


    Ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων (2014- 2019)είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

    Η απόφαση του Πρωθυπουργού ελήφθη έπειτα από το ναυάγιο με την άρνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη να αναλάβει τη θέση και οι επαφές και συνεννοήσεις ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

    Η εμπειρία του πρώην Επιτρόπου και η γνώση του αντικειμένου θεωρούνται εχέγγυα για την πολιτική οργάνωση και εποπτεία της νέας δομής.

    Να σημειωθεί δε ότι ο κ. Στυλιανίδης, στέλεχος του ΔΗΣΥ, υπήρξε εκπρόσωπος του Γλαύκου Κληρίδη, ενώ είχε διατελέσει συνεργάτης του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη. Αν έχει κάποια σημασία, που ίσως να έχει, στα νιάτα του, ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη είχε περάσει από τον Ρήγα Φεραίο την Οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού.

    Η νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας θα έχει πιθανότατα και υφυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι απόστρατος με επιχειρησιακή εμπειρία και πιθανότατα ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς, ενώ αναμένονται αλλαγές και στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι αρμοδιότητες του οποίου συμπεριλαμβάνονται στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

    Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα ανακοινώσει αύριο (Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου)στις 11.30 το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ Στυλιανίδη
    Οργή στην κυβέρνηση για τον Ευάγγελο Αποστολάκη
    Στον Τάκη Θεοδωρικάκο η αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ