• Πολιτική

    Οργή στην κυβέρνηση για τον Ευάγγελο Αποστολάκη

    • NewsRoom
    Μένεα εναντίον του Ευάγγελου Αποστολάκη πνέουν Μέγαρο Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη, που χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις αναφερόμενοι στην υπαναχώρηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ευάγγελος Αποστολάκης


    Μένεα εναντίον του Ευάγγελου Αποστολάκη πνέουν Μέγαρο Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη, που χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις αναφερόμενοι στην υπαναχώρηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η υπόθεση έριξε βαριά σκιά στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό, θολώνοντας το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο πρωθυπουργός με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

    Κινήσεις που είχαν αρχικό στόχο να στείλουν το μήνυμα για ένα restart στην κυβέρνηση που μετρά ήδη δύο χρόνια ζωής.

    Γεωργιάδης: Ούτε για καφετζής

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας  το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες. Όπως είπε δε «μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του, καθώς το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα».

    «Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης, αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής, όχι αξιωματικός…  Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτο έγινε δεκτό, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» επισήμανε

    Οικονόμου: Κατώτερος των περιστάσεων

    Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος.

    Μιλώντας στο Open ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο κ. Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε» και εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η πρόταση τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο».

    Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι χθες μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η κυβέρνηση είχε τη βεβαιότητα ότι όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τον ρόλο που τους είχε προταθεί.

    «Ας δεχτώ ότι έλεγε άλλα στον Τσίπρα και άλλα στον πρωθυπουργό, εμείς δεν είχαμε αυτή την εικόνα» τόνισε με νόημα κι επανέλαβε: «Δεν ανακοινώνεται κυβέρνηση αν δεν υπάρχουν σαφή μηνύματα ότι αποδέχονται την πρόταση».

    «Δεν είμαστε ντετέκτιβ να ψάχνουμε αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

    «Έγινε η επικοινωνία, υπήρξε αποδοχή κι έκανε πίσω. Προτίμησε να πειθαρχήσει στους πρώην φίλους του ή να λυγίσει στο βάρος των προσβολών από το υπηρετήσει έναν κρίσιμο στόχο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Γεραπετρίτης: Υπέκυψε στις πιέσεις

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε πως ο κ. Αποστολάκης, αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού, είχαμε μπει στα ζητήματα όχι μόνο των αρμοδιοτήτων, αλλά και σε ζητήματα άσκησης βασικών πολιτικών επιλογών.

    Υπήρξε λοιπόν, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, συμφωνία του κ. Αποστολάκη και ενημερώθηκε και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά, ουδέποτε αρνήθηκε, δήλωσε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία.

    «Μεσολάβησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – επίθεση ολοκληρωτικού τύπου. Και ο κ. Αποστολάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε. Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης.

    Η πρόταση ήταν πολύ συγκεκριμένη, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «να αναλάβει το υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας και για τούτο να υπάρξει διακριτική πολιτική στάση με προϋπολογισμό και έργα».

    Παράλληλα, επισήμανε ότι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει ως υπουργός δεν γίνεται να υπηρετήσει ως υφυπουργός, «είναι πολιτικό ζήτημα», είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οικονόμου: Θα υπάρξει υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Ο κ. Αποστολάκης ήταν κατώτερος των περιστάσεων

    Γεωργιάδης για Αποστολάκη: Δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής – Το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα



    ΣΧΟΛΙΑ