ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παπαθανάσης: Εγκρίθηκαν τα Περιφερειακά Προγράμματα Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου
Έκκληση στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια.
«Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν, δεν υπάρχει ζήτημα για άρση του lockdown. Παραμένουμε σε πολύ αυστηρά μέτρα. Θα ελεγχθούν σαρωτικά ειδικά οι μετακινήσεις μετά τις 22.00» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Γνωστοποίησε, ακόμη, ότι «υπάρχει ειδικό σχέδιο της Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών στις ημέρες αυτές με μαζικούς σαρωτικούς ελέγχους, ειδικά στις περιοχές με επιβάρυνση». Ο υφυπουργός προειδοποίησε ότι «εάν δεν προσέξουμε τα Χριστούγεννα, πολύ εύκολα θα επανέλθουμε στις καταστάσεις που ζήσαμε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα» και τόνισε: «είναι ώρες ευθύνης για όλους και τον καθένα ξεχωριστά».
Για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι δείχνει να είναι σε σταθεροποίηση. Επιπλέον, ανέφερε, ότι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη, σε σχέση με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, όμως σχολίασε ότι «μπορεί να βρισκόμαστε στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που βρισκόμασταν στις 26 Οκτωβρίου, ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και ενώ στις 26 Οκτωβρίου είχαμε 35 ανθρώπους στις ΜΕΘ και σήμερα έχουμε 181 σε 205 κλίνες».
«Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κατάχρηση στη δυνατότητα που δίνεται έστω για μια μικρή χαλάρωση στις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση ορισμένοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν καν χρήση αυτής της δυνατότητας. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε κοντά στους δικούς μας που μας έχουν λείψει. Τα μέτρα όμως πρέπει να τηρηθούν. Κι αν μπορούμε να το αποφύγουμε ας το κάνουμε για να μπορέσουμε να βρεθούμε μετά από μερικούς μήνες όλοι μαζί με ασφάλεια και χωρίς να έχουμε ρισκάρει τη ζωή συνανθρώπων μας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Συνέστησε, τέλος, ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά και στους ορεινούς όγκους, διότι εκεί, όπως είπε, παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα.
Διαβάστε επίσης:
Ο κύβος ερρίφθη: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση
EMA: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Μέση Ανατολή
- Μεντβέντεφ: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, αν ο Τραμπ συνεχίσει την παράλογη πορεία του
- FT: Πώς το Ισραήλ παρακολουθούσε την Τεχεράνη και έφτασε στη δολοφονία Χαμενεϊ
- Τι θα κάνει ο «Κίμων» και οι «Οχιές» στην Κύπρο, ο Δένδιας στη Μεγαλόνησο και οι Βρετανοί στον κόσμο τους, τι θα γίνει με ανασχηματισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.