Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε 3 περιοχές της Δυτικής Αττικής – Τι απαγορεύεται από την Παρασκευή

  • NewsRoom
Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν από αύριο Παρασκευή και για επτά ημέρες τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ειδικότερα, σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνουν οι περιοχές των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας, λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές.

Στις περιοχές αυτές, μεταξύ άλλων, θα επεκταθεί η  απαγόρευση κυκλοφορίας, αναστέλλεται πλήρως το λιανικό εμπόριο και περιορίζονται οι τελετές.

Ειδικότερα, o κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε για τις περιοχές αυτές:

-Επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορία από τις 18.00 το απόγευμα ως 05.00 το πρωί, εξαιρουμένων μόνο των εργαζομένων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία του Click Away

-Αναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών και όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου

-Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, εξαιρουμένου των κηδειών έως 10 άτομα, αναστέλλεται η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή, ενώ η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών τελετών θα πραγματοποιείται μόνο με παρουσία κληρικών.

-Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επισημαίνεται πως ιδιαίτερη έμβαση στους παραπάνω ελέγχους θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκορυτσά και Σοφό του Δήμου Ασπροπύργου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Ελευσίνας.

-Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους της περιοχής, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύσταση προς τις επιχειρήσεις στης περιοχής να προχωρήσουν σε ελέγχους προσωπικού. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε πέντε ημέρες.

-Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στους τρεις δήμους.

-Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά rapid τεστ ανά τριήμερο σε μικροπωλητές από τις περιοχές αυτές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές.

-Θα πραγματοποιείται μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζομένους οίκων ευγηρίας, καθώς και σε ηλικιωμένους των τριών περιοχών.

-Μαζική διανομή δωρεάν μασκών από τους δήμους στον πληθυσμό.

-Απομόνωση ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομεία, σε ειδικούς χώρους και δομές που έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία.

-Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των κατοίκων των περιοχών.

-Εντατικοποίηση ελέγχων τήρησης εφαρμογής των μέτρων, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στο τέλος των επτά ημέρων τα μέτρα θα επανεξεταστούν.

Διαβάστε επίσης:

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

EMA: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη

Κομισιόν: Οι εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ