• Πολιτική

    Έφτασε η ώρα του ευρωψηφοδελτίου για την ΝΔ

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Έτοιμη να ανακοινώσει 15 ονόματα υποψηφίων, που θα δώσουν την μάχη του σταυρού στις Ευρωεκλογές είναι η ΝΔ, σχεδόν τρεις μήνες πριν την κάλπη. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συντριπτική πλειονότητα των προσώπων, δεν έχουν διεκδικήσει την εκλογή τους είτε σε βουλευτικές εκλογές, είτε σε εκλογές για την ευρωβουλή. Η επιλογή τους σηματοδοτεί ξεκάθαρα την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση της «γαλάζιας» παράταξης.

    «Στις 26 Μαΐου ό,τι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν. Και οι πολίτες, εφόσον οι εθνικές εκλογές δεν συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, θα στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές στους αποτυχημένους που τον κορόιδεψαν. Που φόρτωσαν τους πολίτες με φόρους, που τους ταπείνωσαν με την εθνική ήττα των Πρεσπών. Γιατί, υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες, οι ευρωεκλογές μετατρέπονται -έτσι και αλλιώς- σε εθνικές εκλογές. Αυτές που θα σημάνουν τον τυπικό επίλογο μίας ήδη τελειωμένης κυβέρνησης… Στην περίπτωση που δεν συμπέσουν οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές και αυτή η κάλπη των ευρωεκλογών θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ανάμεσα στα ονόματα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι αυτό του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, καθώς και του ψυχιάτρου, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία.

    Παράλληλα, στα ψηφοδέλτια θα βρίσκονται η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης, ο οικονομολόγος, Δημήτρης Τσαγκάρης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Πάιδας, το στέλεχος της Κομισιόν, Νίκος Γιαννής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, η καθηγήτρια της Ιατρικής, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, Θοδωρής Καλαμπόκης και ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς.
    Δίπλα στις υποψηφιότητες των νυν ευρωβουλευτών Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιώργου Κύρτσου, Ελίζας Βόζεμπεργκ και Θοδωρή Ζαγοράκη έχουν προστεθεί τα ονόματα του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη (θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου) και των βουλευτών, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και της Κατερίνας Μάρκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτοιμη να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο η ΝΔ: Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης στο CNBC: Αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μέσα σε έναν χρόνο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ