• Πολιτική

  Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει σελίδα, η Αθήνα προχωράει

  • NewsRoom

  Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας


  «Πρέπει να σοβαρευτούμε και να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της ασφάλειας, τα οποία είναι πάρα πολύ σύνθετα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση του «γκλοπ μπάτσου», κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Δούκας εξήγησε ότι επανέλαβε μία φράση ενός κατοίκου, «για να τονίσω ότι δεν ισχύει, γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα αστυνομικοί στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου».

  Ο ίδιος απέδωσε τις αντιδράσεις από κυβερνητικά στελέχη για την επίμαχη φράση, στο ότι «γίνεται μια προσπάθεια πόλωσης, τοξικότητας και μια προσπάθεια να μπει δηλητήριο στην πόλη. Δεν τους αρέσει που η Αθήνα αλλάζει σελίδα, που η Αθήνα προχωράει».

  Σχετικά με τη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια που ήταν υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ και αναβλήθηκε, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε:

  «Ο δήμαρχος έχει την ευθύνη να παίρνει αποφάσεις για να μην δημιουργούνται εντάσεις και συγκρούσεις στην πόλη και αυτό έκανα για λόγους ασφάλειας. Διότι υπήρχαν επιστολές και ανακοινώσεις από τις ορχήστρες του δήμου, που έλεγαν ότι επειδή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ένταση, φοβούνται να παίξουν στον συγκεκριμένο χώρο.

  Πάρα πολλοί είπαν ότι θα κάνουν απ’ έξω διαδηλώσεις. Συνιστά πολιτική ανευθυνότητα να παίζουν με τα θέματα ασφάλειας. Έχω χρέος, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, να προχωρώ σε τέτοιες ενέργειες για να προστατεύσω και την πόλη μου».

  Όσον αφορά τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, ο Χάρης Δούκας σημείωσε:

  «Η Βασιλίσσης Όλγας θα ανοίξει. Έχουν βρει αρχαία. Μας είχαν πει ότι βρίσκονται εκεί μια βίλα και ένα λουτρό. Τώρα καταλαβαίνω ότι γίνονται κάποιες τομές για το τείχος που προφανώς και υπάρχει. Περιμένουμε να δούμε αν θα αποκαλυφθεί ή όχι.

  Έτσι κι αλλιώς, ο σχεδιασμός είναι να υπάρχει ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Μπορεί ο δρόμος να ανοίξει, εάν λυθεί το θέμα με τα αρχαία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Δεν είναι στο δικό μου χέρι. Δεν μπορεί, όμως, να σκάβουν τη Β. Όλγας δέκα χρόνια. Μην γίνει ο νέος “Μεγάλος Περίπατος”».

  Για τον λόφο του Στρέφη ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε:

  «Λύσαμε ένα πρόβλημα που υπήρχε δύο χρόνια. Ο λόφος του Στρέφη ήταν πεδίο σύγκρουσης. Εμείς τον παραδώσαμε στους κατοίκους. Προχωράμε και κάνουμε ανάπλαση στην περιοχή…γίνονται ήδη έργα. Κάναμε δενδροφυτεύσεις, στην αρχή μαζί με τους κατοίκους, προχωράμε με δύο αναπλάσεις στο γηπεδάκι του μπάσκετ και στην παιδική χαρά».

  Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε σε σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει τις πρώτες 100 μέρες της θητείας του, τονίζοντας:

  «Κάνουμε ανακατασκευές σε πεζοδρόμια. Έχουμε ανακατασκευάσει περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων. Κάναμε 3.500 τετραγωνικά μέτρα αναπλάσεις, όπως πχ στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα τέτοια έργα τα οποία είναι απαραίτητα. Προχωράμε με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στα δημοτικά ιατρεία, με δωρεάν άθληση στον Πανελλήνιο για 3 χρόνια, κάνουμε αυτοψίες στα σχολεία μας με συνεργεία και παλεύουμε να τα επισκευάσουμε».

  Τέλος, αναφορικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ο Χάρης Δούκας υποστήριξε:

  «Πάρα πολλά χρόνια, υπήρχε χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρχε έργο. Μάλιστα το 2020 υπήρχε υπουργός ο οποίος είπε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2023. Αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα, τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε. Το έργο ήταν σε κώμα, δεν είχε σφυγμό. Δεν έτρεχε καμία δραστηριότητα. Άρα εμείς ανατάξαμε το έργο.

  Έχω πολύ μεγάλο άγχος και εγώ, όπως καταλαβαίνω ότι έχουν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Σήμερα, τρέχουμε για να βγει η οικοδομική άδεια, γιατί είχαν γίνει εγκαίνια και δεν υπήρχε οικοδομική άδεια.

  Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μόνο στα λόγια. Δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο. Δεν μπορούσαν τέσσερα χρόνια να καταθέσουν τεχνικό δελτίο; Δεν έπρεπε να υπάρχει οικοδομική άδεια για το γήπεδο; Μα είναι η εικόνα αυτή; Να υπάρχουν ακόμη μπάζα και να πρέπει να βρω νέα χρηματοδότηση για να κάνω την περίφημη απορρύπανση και όλα αυτά σε τρεις μήνες;

  Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να παίξουμε άμυνα, σίγουρες πάσες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη δυναμική και το έργο για να τρέξει. Δουλειά μου είναι να πιέσω πάρα πολύ και να διασφαλίσω ότι θα δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για να πιάσουμε τις προθεσμίες. Την αλήθεια, την ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι.

  Δίνω πολύ μεγάλο αγώνα καθημερινά. Μπουλντόζες θα μπουν γρήγορα και θα δείτε κι εσείς ότι παρά τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις το έργο θα γίνει».

  Διαβάστε επίσης:

  ΣΥΡΙΖΑ: Στις 18 Απριλίου παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο

  Ραγδαίες εξελίξεις με τους «Σπαρτιάτες» – Πώς θα μοιραστούν οι 11 έδρες αν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα

  Παύλος Μαρινάκης: Μόνη αρμόδια να αποδώσει ευθύνες για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους είναι η Δικαιοσύνη  ΣΧΟΛΙΑ