• Πολιτική

    Δημήτρης Καμμένος: «Η διπλωματία της κότας πήρε σάρκα και οστά με την τροπολογία για τους μουφτήδες»

    • NewsRoom
    Δημήτρης Καμμένος

    Δημήτρης Καμμένος, ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ)


    Οι προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «τουρκικής ομογένειας» στη Δυτική Θράκη και οι αξιώσεις της Τουρκίας για το ζήτημα των μουφτήδων, με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, αποδεικνύουν πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει τη «διπλωματία της κότας», υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

    Η Τουρκία εξέφρασε τις «ανησυχίες της», μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, για το ελληνικό διάταγμα που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτείων, απαιτώντας να ληφθούν υπόψη οι απόψεις και τα αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τους μουφτήδες, «οι οποίοι εξυπηρετούν ανάγκες των ομογενών μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Τι σηματοδοτεί αυτή η παρέμβαση από πλευράς της Τουρκίας; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για τουρκική μειονότητα και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση; Πώς επιτρέπεται η τουρκική εμπλοκή εν Ελλάδι; Από πού έχουν λάβει την εξουσιοδότηση να έχουν τέτοιου είδους αιτήματα και να ασκούν παρεμβάσεις επί Προεδρικών Διαταγμάτων της χώρας μας; Η Κυβέρνηση τι έχει να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις; Μήπως με την σιωπή της επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής»;» αναρωτιέται ο κ. Καμμένος.

    «Δεν αντιλαμβάνεται κανείς επιτέλους από τους κυβερνώντες την επικινδυνότητα του ζητήματος και το γεγονός ότι ανοίγεται θέμα Τούρκων ομογενών; Η Τουρκία θέλει να «ικανοποιηθούν οι προσδοκίες της μειονότητας», μιας μειονότητας την οποία ονομάζει Τουρκική. Η «διπλωματία της κότας», φώναζε ο κ. Κοτζιάς ότι έχει παρέλθει, αλλά προφανώς δεν έχει τελειώσει. Αντιθέτως, παίρνει σάρκα και οστά, μετά και την τροπολογία για τους Μουφτήδες, μέσω της οποίας στην ουσία ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, αναφορικά με την ανάμειξη της γείτονας στα εσωτερικά μας ζητήματα. Σας καθιστώ υπόλογους και καθ΄ολοκληρίαν υπεύθυνους σε περίπτωση που διακινδυνεύσει η Εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα. Την Θράκη μας δεν την παραδίδουμε. Ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», καταλήγει ο κ. Καμμένος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρέμβαση Άγκυρας για τη νομοθεσία για τους μουφτήδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Στογιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης): Έρχεται νόμος για την εκλογή μουφτήδων από τα μέλη της μειονότητας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Εφ. της Κυβέρνησης οι πράξεις αποχώρησης των μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης – Ποιοι ορίστηκαν τοποτηρητές



    ΣΧΟΛΙΑ