• Πολιτική

    Διεργασίες και αναστάτωση στο Γεννηματικό μπλοκ του ΚΙΝΑΛ- Ξέκοψε τις διαρροές για υποψηφιότητα του ο Γιώργος Παπανδρέου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Διεργασίες και αναστάτωση στο Γεννηματικό μπλοκ του ΚΙΝΑΛ- Ξέκοψε τις διαρροές για υποψηφιότητα του ο Γιώργος Παπανδρέου

    Φώφη Γεννηματά – Γιώργος Παπανδρέου


    Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε τη Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, της εξέφρασε την συμπαράστασή του και της ευχήθηκε κουράγιο και καλή ανάρρωση.

    Ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε έτσι και την ενόχληση του για όσα διαρρέονται από κάποιους του ΚΙΝΑΛ ότι δέχεται πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα, καθώς και για δημοσιεύματα που υπονοούν ότι θα το κάνει. Δεν υπάρχει θέμα να είναι υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Το έκανε ο ίδιος σαφές από χθες, σημειώνοντας μάλιστα ότι θεωρεί «κυνικό» και «απρεπές» να γίνονται τέτοιου είδους … συζητήσεις αυτές τις μέρες. Τόσο ο ίδιος όσο και το στενό του περιβάλλον, δεν εμπλέκονται στις «διεργασίες», που έχουν δημοσιευθεί.

    Σε κουβέντες σχετικά με τις εκλογές, τις αλλαγές στους εσωκομματικούς συσχετισμούς και πιθανές νέες υποψηφιότητες, δεν έχουν μπει ούτε οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης και τα επιτελεία τους στο ΚΙΝΑΛ. Όλοι είναι συντετριμμένοι από την εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά και δεν κρίνουν σωστό να ασχοληθούν με θέματα μικροκομματικής αυτές τις μέρες.

    Αλήθεια είναι πως το τι θα κάνει ο εσωκομματικός μηχανισμός που υποστήριζε έως χθες τη Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ (παραμένει, δεν παραιτήθηκε), απασχολεί αποκλειστικά και μόνο τους ανθρώπους που τον αποτελούν. Από στελέχη αυτού του μπλοκ υπήρξαν προτάσεις για αναβολή των εκλογών (το ενδεχόμενο αποκλείεται κατηγορηματικά) και ιδέες να θέσει υποψηφιότητα ο σημερινός Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει η Φώφη Γεννηματά- κάποια στιγμή διατυπώθηκε και ως «εναλλακτική» πρόταση, να υπάρξει υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη…

    Μία σοβαρή προσπάθεια να βάλει τέλος σε αυτή τη φιλολογία, όπως εξελίσσεται αυτές τις ώρες, έκανε το ιστορικό στέλεχος της παράταξης και εκ των υποστηρικτών της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης. Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του, ξέκοψε δημοσίως τις τοποθετήσεις για αναβολή των εκλογών και τόνισε πως αντικαταστάτης της Φώφης Γεννηματά στη βουλή, όπως σαφώς ορίζει το καταστατικό της παράταξης, θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Στο δε κόμμα υπάρχει Γραμματέας και όργανα.

    Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα στηθούν σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου, και εφόσον προκύψει ανάγκη για δεύτερο γύρο, στις 12. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πάντως, οι τρεις υποψηφιότητες προϊδεάζουν για εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή. Σε περίπτωση και δεύτερης ψηφοφορίας, θεωρείται βέβαιον ότι αντίπαλοι θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος-κατ΄ αλφαβητική σειρά.

    Δύο είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το νικητή: Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, πόσοι θα ψηφίσουν δηλαδή και ποιόν από τους υποψήφιους θα υποστηρίξουν οι εσωκομματικές δυνάμεις της Φώφης Γεννηματά.

    Η ίδια πάντως, ήταν σαφής: «Ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

    Διαβάστε επίσης

    «Φώφη, έχω σοκαριστεί»: Το μήνυμα Βενιζέλου στην Γεννηματά και οι ευχές

    Η αποχώρηση Γεννηματά αλλάζει τον χάρτη εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Φώφη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό – Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό της



    ΣΧΟΛΙΑ