• Πολιτική

    Διακαναλική συνέντευξη Τύπου παραχωρεί την Κυριακή ο Κ. Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσει την Κυριακή το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία θα δώσει απαντήσεις για όλα και θα αναδείξει τις μαύρες τρύπες της κυβερνητικής πολιτικής.

    Η τηλεοπτική εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ γίνεται μία ημέρα μετά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία. Κατά έναν τρόπο οι τοποθετήσεις Μητσοτάκη θα αποτελέσουν μια συνέχεια της συζήτησης, αφού απόψε η διαδικασία θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να προχωρήσει σε τρεις τηλεοπτικές συνεντεύξεις μέχρι την 26η Μαΐου σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Παράλληλα, φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα προτιμήσει τις στοχευμένες περιοδείες, όπως ήδη κάνει, παρά τις ανοιχτές πολιτικές ομιλίες.

    Σε όλες τις ομιλίες του στις περιοδείες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδείξει τις διαφορές του με τον Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας στην απευθείας επαφή με τους πολίτες, κάτι που αδυνατεί να πράξει ο πρωθυπουργός λόγω της λαϊκής οργής από τις πολιτικές που εφαρμόζει.

    Εξάλλου, η ΝΔ διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

    Τουλάχιστον από την μία, η οποία διενεργήθηκε μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα στο Ζάππειο, προκύπτει το στοιχείο πως το πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες δεν στάθηκε ικανό να φέρει την ανατροπή στο διαμορφωμένο πολιτικό κλίμα, όπως προσδοκούσε η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, η ΝΔ προηγείται με 7,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO το προβάδισμα της ΝΔ είναι στις 5,9 ποσοστιαίες μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ