• Πολιτική

    Εκνευρισμός Τσίπρα: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς σε μένα» – «Πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Τσίπρας Μητσοτάκης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο βήμα στη Βουλή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εκνευρισμένος από την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με βαριές αιχμές για την ηθική του κατάπτωση, εμφανίστηκε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στη συνέχεια, αναφερόμενος γεμάτος ένταση σε πρώτο πρόσωπο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ σε μένα για την ελίτ και για τους πολλούς, έπιασες πάτο».

    Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να απαντήσει στην επίθεση του Μητσοτάκη για τις κρυφές διακοπές του με την πολιτική θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως κατάγεται από «πλούσια πολιτική οικογένεια».

    «Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας.

    «Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;», συνέχισε οργισμένος ο κ. Τσίπρας.

    Απαντώντας για τις κρυφές του διακοπές, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Τίποτα δεν μένει κρυφό. Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κα Παναγοπούλου, που ήταν σύζυγός του θανόντος Παναγόπουλου που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την διαπλοκή κοινής εκτίμησης. Αμέμπτου ηθικής. Η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Ο κ. Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός. Πλούσιος ήταν. Είναι γνωστό ότι για 3 ημέρες φιλοξενήθηκα στο σκάφος συνεργάτιδάς μου. Γράφηκε τέλη Σεπτέμβριου 2018. Δεν το διέψετυσα γιατί δεν κρύβω. Αν το θέλατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες. Εχω και μια με ψαροντούφεκο και είναι καλύτερες από αυτές που βάζετε το παρακρτάτος να βγάζει παραβιάζοντας την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω να κρύψω τίποτα».

    Ο οργισμένος Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, προσπαθώντας να συνδέσει τον πρόεδρο της ΝΔ με επιχειρηματίες.

    Παράλληλα, θέλησε να απαντήσει και για την επίθεση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ξαναζεσταμένο φαγητό» που είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη για τις αποκαλύψεις για το Μάτι.

    «Επειδή κ. Μητσοτάκη πέραν της προσπάθειας διαμόρφωσης εντυπώσεων υπάρχει και η πολιτική. Είπατε ότι εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θάνατους των ανθρώπων. Μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα και τυμβωρυχία με ευγενική χορηγία του ΣΚΑΪ. Ενός εφοπιστή που παλιά ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένειά σας γιατί έλεγε ότι του ζήτησαν μίζες. Κιτρινισμός και αθλιότητες, γι αυτά μίλησα για ξαναζεσταμέμο φαγητό. Με αυτά θέλετε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση».

    Συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του αναφέρθηκε στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για ασέλγεια κατά ανηλίκου. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ψευδώς τον πρώην στέλεχος της ΝΔ πως καταδικάστηκε για παιδεραστία. «Γίνατε κήνσορας της ηθικής εσείς κ. Μητσοτάκη που παλαιότερα πριν λίγους μήνες τον Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια κατά ανηλίκου και παιδεραστία τον κρατήσατε στην άκρη και δεν τον αποπέμψατε. Αυτή είναι η ηθική σας; Στείλατε την μισή κοινοβουλευτική ομάδα να τον υπερασπιστεί και έχετε μικρά παιδιά. Έχουμε μικρά παιδιά. Ντροπή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    «Αφού επιλέξατε αυτή την οδό χρησιμοποιώ και εγώ την φράση του πρώην αρχηγού σας: θα σας πάω μέχρι τέλους», ολοκλήρωσε την δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας.

    Η απάντηση Μητσοτάκη

    Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ κινήθηκε και αυτή στους ίδιους υψηλούς τόνους.

    «Το ποιος έχει καθορίσει εδώ και 3,5 χρόνια το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης το γνωρίζετε καλά. Όταν βάζετε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε αμείλικτα όχι εμένα αλλά την σύζυγό μου. Δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα, αλλά τη σύζυγό μου, και τολμάτε σήμερα να επικαλείστε τις οικογένειες. Όλοι έχουμε παιδιά, μην πηγαίνετε την συζήτηση εκεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρας στην οικογένειά του. «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέτησε την περιουσία και με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα».

    Μάλιστα, όταν αργότερα μιλούσε για το ότι μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια που ασχολούταν με την πολιτική, από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε ένα ειρωνικό σχόλιο για την παλαιότερη αναφορά του πως η οικογένειά Μητσοτάκη είχε κυνηγηθεί από την Χούντα με αποτέλεσμα να περάσει αρκετά από τα παιδικά του χρόνια στο εξωτερικό. «Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στην χούντα. Άλλες οικογένειες έκαναν δουλίτσες με την χούντα», ανέφερε.

    «Κατανοώ το δικό σας εκνευρισμό και την έντονη αμηχανία σας γιατί το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός πολιτικού προσώπου είναι πολιτικό ζήτημα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος που μας είπε η κυρία Παναγοπούλου είχατε δικαίωμα να το κάνετε. Δεν είχατε δικαίωμα να το κρύψετε», ανέφερε απαντώντας στις δικαιολογίες Τσίπρα.

    «Το κρύψατε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν. Επειδή νομίζετε ότι είστε πρώτη φορά Αριστερά όλοι σας χρωστούν. Ε δεν σας χρωστάμε. Με τα ίδια μέτρα θα κριθείτε», συνέχισε.

    Στη συνέχεια απάντησε με παρόμοιο τρόπο στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για σχέσεις της ΝΔ με επιχειρηματίες. Μάλιστα απάντησε και για τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Υπάρχει μια διαφορά με εμάς. Προερχόμαστε από διαφορετικές ιστορίες. Εχω την τύχη ή ατυχία να έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Απομυθοποίησα την εξουσία. Κατανοώ ότι σας σαγηνεύει μόνο που δεν ταιριάζει με το δήθεν αριστερό προφίλ».

    Μετά το τέλος της δευτερολογίας του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να απαντήσει με έναν στίχο του Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε αυτός. Τόσος ήταν».

    Στη συνέχεια σηκώθηκε και εγκατέλειψε γρήγορα την αίθουσα της Ολομέλειας, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, καθώς στο βήμα ανέβαινε να μιλήσει η κα Γεννηματά.



    ΣΧΟΛΙΑ