ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις αλλαγές που προωθούνται στο στράτευμα αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2024-2035.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει λογική να έχουμε περισσότερα στρατόπεδα από τις HΠΑ, 800 και. Πρέπει να πάμε γρήγορα σε κλείσιμο 137 στρατοπέδων, μέσα στο ’25 αυτό να έχει τελειώσει (…)
Κάθε πόλη και στάδιο δεν μπορεί να ισχύσει για τα στρατόπεδα. Θα καταργήσουμε πάνω από 30 σχηματισμούς, θα ενοποιήσουμε σχηματισμούς ώστε να μεγαλώσουμε την ισχύ πυρός».
Επεσήμανε ότι κάθε μονάδα του ελληνικού στρατού θα έχει δυνατότητα αντι – drone και τη δυνατότητα να εκπέμπει drones.
«Πρέπει να πάμε σε δυνατότητες κυβερνοπολέμου, επιθετικές και αμυντικές» υπογράμμισε.
Ακόμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πάμε σε μία μεταρρύθμιση της στρατιωτικής δικαιοσύνης, ναυτοδικεία και αεροδικεία που δεν εξυπηρετούν στην πραγματικότητα καμία ανάγκη.
Διαβάστε επίσης:
Ποιες μητέρες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 62 έτη
Νίκη Κεραμέως: Ψηφιακός μετασχηματισμός και αναβάθμιση δεξιοτήτων είναι στις προτεραιότητες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με Ρωσία – Το ευάλωτο πέρασμα από την Πολωνία
- Πετρέλαιο: Κάτω από τα $100 το Brent – Πτώση άνω του 5% στο WTI μετά το άνοιγμα Τραμπ για συνομιλίες με το Ιράν
- HELLENiQ Energy: Απέκτησε 43.083 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 17,7 ευρώ ανά μετοχή (πίνακας)
- Φουντώνει ο πόλεμος Τραμπ – Τύπου: Εμπάργκο στη live κάλυψη του Αμερικανού προέδρου από πέντε δίκτυα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.