• Πολιτική

    Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμβολο εθνικής παρουσίας, αλλά και όρος επιβίωσης της πατρίδας μας – Προς καθορισμό η Ημέρα των Βετεράνων

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας


    Τον καθορισμό Ημέρας Βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων, «όχι μόνο βετεράνων πολεμιστών αλλά όσων υπηρέτησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις» -με προτεινόμενη ημερομηνία την 11η Νοεμβρίου- ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου και πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    «Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να πράξουμε ως ελληνική Πολιτεία για να εκδηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους στάθηκαν στο καθήκον τους προς την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τους εκπροσώπους των κομμάτων και τη στρατιωτική ηγεσία, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία του σημερινού διπλού εορτασμού.

    Στη δήλωση του ο κ. Δένδιας επισήμανε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας αποτελούν στοιχείο της εθνικής μας συγκρότησης. Σύμβολο εθνικής παρουσίας, αλλά και όρος επιβίωσης της πατρίδας μας. Διασφαλίζουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, χάρη στην υψηλή αίσθηση καθήκοντος που διακρίνει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τα εθνικά μας συμφέροντα, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σε κάθε σημείο του εθνικού μας χώρου, μέχρι και την πιο απόμακρη βραχονησίδα μας».

    Παράλληλα εξήρε την «ευρύτερη κοινωνική αποστολή» τους. «Αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα, στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν δίπλα στην ελληνική κοινωνία. Στήριγμά της στις δύσκολες ώρες της. Και αυτό το γνωρίζει ο ελληνικός λαός, το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία».

    «Σήμερα, επίσης, τιμάμε όσους έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους προς τον πατρίδα. Όπως τιμάμε, όχι μόνο τα στελέχη που σήμερα υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και όσους μετά από έντιμη υπηρεσία αφυπηρέτησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην πανηγυρική Δοξολογία

    Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέσθηκε στον καθεδρικό ιερό ναό Αθηνών από τον Μητροπολίτη Θαυμακού Ιάκωβο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και στην κατάθεση στεφάνου από την κυρία Σακελλαροπούλου -που ακολούθησε- στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Α΄ Αθηνών Θάνος Πλεύρης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Επικρατείας Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, βουλευτής Β’ Πειραιώς Σοφία Ασημακοπούλου, ο εκπρόσωπος του κόμματος ΝΙΚΗ βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής Τάσος Οικονομόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

    Επίσης παρέστησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων και εκπρόσωποι άλλων αρχών.

    Διαβάστε επίσης:
    Μιλγουόκι Μπακς: «Οδοστρωτήρας» ο Αντετοκούνμπο στην Ουάσινγκτον

    Best Buy: Πτώση 4% για τη μετοχή λόγω χαμηλότερων κερδών για το γ΄τρίμηνο

    Cosmote-Nova: Κληρώνει τον Δεκέμβριο για τα δικαιώματα του Champions League – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ