• Πολιτική

    Δεν το βάζει κάτω ο Τσακαλώτος, επιμένει προς Τσίπρα: Οι έξυπνοι άνθρωποι διαφωνούν!

    • NewsRoom
    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη για τα ελαττώματα του Αλέξη Τσίπρα και τα πλεονεκτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προκάλεσε αναταράξεις και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε άλλη μία συνέντευξη (τηλεοπτική), φανερώνοντας πως … δεν το βάζει κάτω.

    Είχε προηγηθεί μια διευκρινιστική δήλωση του στο Facebook με την οποία επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις περί ευθείας αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα –δεν είναι και λίγο να περιγράφεις έναν πολιτικό αρχηγό ως άνθρωπο ανασφαλή, που δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους– όμως η ανάρτησή του συνοδεύτηκε από ένα διαδικτυακό οχετό και ο ίδιος δέχθηκε ψηφιακό bullying από τη μεγάλη δεξαμενή των φανατικών τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε λοιπόν κουρασμένος, ίσως από τον σάλο που προκλήθηκε αλλά και από τις αντιδράσεις. Παραδέχτηκε ότι δεν άντεξε καν να διαβάσει τα σχόλια που υπήρξαν εναντίον του στα social media: «Τα παρακολουθώ έως ένα σημείο που αντέχω» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στενοχωρήθηκε, τόσο για τις αντιδράσεις συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επειδή έτσι δεν αφήνουν να γίνεται ένας πλούσιος πολιτικός διάλογος.

    Διευκρινίζοντας την παρατήρησή του περί ανασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως το νόημα της φράσης ήταν ότι … αφού ο πρόεδρος του κόμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν, η ανασφάλειά του είναι αδικαιολόγητη.

    Ενώ για την άλλη αιχμή, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους (σε αντιδιαστολή μάλιστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη), είπε ότι ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλη φράση και ότι αυτό που εννοεί δεν διαφέρει από εκείνο που είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ότι … δεν διαλέγει πάντα τα σωστά πρόσωπα.

    Πάντως, άφησε και νέα υπονοούμενα – καρφιά – για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε: Είναι καλό για κάθε ηγεσία να έχει ανθρώπους που να λένε αυτά που πιστεύουν – και να μην προσπαθούν μόνο να γίνουν αρεστοί, είπε… ενώ σε άλλο σημείο αφού σημείωσε ότι χρησιμοποίησε με θετική έννοια τον χαρακτηρισμό «τακτικιστής» για τον Αλέξη Τσίπρα, παραδεχόμενος ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καλύτερο πολιτικό κριτήριο από τον ίδιο και βλέπει πλευρές και γωνίες στα πράγματα που εκείνος δεν διακρίνει, τόνισε: «Οι έξυπνοι άνθρωποι διαφωνούν», αναγνωρίζοντας έτσι τον εαυτό του ως έξυπνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς ο Τσακαλώτος «τελείωσε» τον Τσίπρα από …αρχηγό των προοδευτικών δυνάμεων

    ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ

    Βενιζέλος: Ο Πούτιν θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σύστημα ασφάλειας που διέπει την Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ