• Πολιτική

    Δεμένος με την καρέκλα ο ανεκδιήγητος Δρίτσας: “Δεν παραιτούμαι για νομικές υπερβολές”

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Δρίτσας.

    Θεόδωρος Δρίτσας.


    Μετά από όλη την -άνευ ουσίαν- αναταραχή που δημιουργήθηκε από τον κ. Δρίτσα για την Cosco, θα περιμέναμε όλοι να έρθουν τα πράγματα σε μία κανονικότητα, μία ομαλότητα. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση, δεδομένου πως ο «δεν παραιτούμαι» κύριος Δρίτσας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά συνεχίζει να επιχειρηματολογεί με τρόπο ανεκδιήγητο και προπαντός απολίτικ.

    Νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τις αντιδράσεις της COSCO για τις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ. Ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι όποιες αλλαγές είχε κάνει η κυβέρνηση στο κείμενο δεν αφορούσαν τη συμφωνία αλλά τον κυρωτικό νόμο και επρόκειτο για αλλαγές ορθής νομοθέτησης.

    Επίμεινε δηλαδή να αποφεύγει τις ευθύνες του για τα όσα έγιναν ενώ ταυτόχρονα στην προσπάθεια του να επιρρίψει τις ευθύνες στην Cosco επανέλαβε τα όσα είπε και εχθές στη Βουλή. Ότι δηλαδή η εταιρία – και άλλοι φορείς – εκλήθη στην επιτροπή εμπορίου, αλλά δεν προσήλθε και στο τέλος της συνεδρίασης εστάλη η επιστολή, κατά τέτοιον τρόπο ώστε ο ίδιος να μην είναι σύμφωνος.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι ο κυρωτικός νόμος είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης η οποία μπορεί να κάνει αλλαγές αρκεί να μην έρχονται σε σύγκρουση με τη σύμβαση παραχώρησης.Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, λέγοντας πάντως ότι οι αλλαγές που έγιναν στον κυρωτικό νόμο, δεν προήλθαν από το υπουργείο του αλλά από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις αλλαγές που ζητούσε η κινεζική εταιρία και ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της καλής πίστης και εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα.

    Eρωτηθείς αν σκοπεύει να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν σαφής και συνάμα αρκετά ειρωνικός στην απάντησή του. «Είναι σήμερα η σειρά μου;» διερωτήθηκε υποστηρίζοντας ότι τα κανάλια και η ΝΔ ζητούν κάθε μέρα και από μία παραίτηση. Όπως είπε θα παραιτηθεί όταν θα έχει ολοκληρώσει το έργο του. οπότε αντιλαμβάνεστε ότι έχουν να ακόμα να δουν πολλά τα μάτια μας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-mazepse-o-mpourlotieris-dritsas-meta-ti-fourtouna-gia-cosco/57411

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/57516-2/57516



    ΣΧΟΛΙΑ