• Άρθρα

    Web dress code – Μια νέα κανονικότητα

    • Μαρίνα Κουμούρη*

    Μαρίνα Κουμούρη-Senior Relationship Manager Iolcus Wealth Management


    Μια όμορφη μέρα ξεκινά….η ρουτίνα στη συνηθισμένη της διάσταση σε ρόλο πειθαρχημένα πρωταγωνιστικό! ….9.15πμ….και πάλι βιαστική!

    Μόλις έχω τελειώσει την πρωινή γυμναστική, παίρνω το πρωινό μου κάνοντας ένα γρήγορο review στις σημειώσεις μου και ετοιμάζομαι για το meeting που είναι προγραμματισμένο στις 9.45πμ κάθε Πέμπτη.

    Τι φοράνε πάλι σήμερα!….ο συνήθης προβληματισμός για τις περισσότερες business woman ανά τον πλανήτη!

    Ένα ανοιχτόχρωμο γκρι κοστούμι με floral πουκάμισο σε παλ χρώματα και δέσιμο φιόγκο είναι ότι πρέπει για τη σημερινή μέρα καθώς η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και είναι όμορφο να επικοινωνείται και με την εικόνα μας σε συναδέλφους στο γραφείο. Η ώρα είναι 9.42πμ Απρίλιος του 2019 και τυπικά πανέτοιμη για ακόμη ένα conference call με το γραφείο στην Αθήνα!

    Καλημέρα αγαπητές και αγαπητοί μου….λίγο σηκώστε τον ήχο σας παρακαλώ για να σας ακούω καλύτερα!

    Ένα χρόνο μετά, Απρίλιος πλέον του 2020 και η παγκόσμια επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και όχι μόνο, κοινότητα αναγκάζεται να λειτουργήσει σε ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας που κατά πλειοψηφία διενεργείται εξ αποστάσεως.

    Σε κάθε γωνιά της γης από τις τράπεζες στο CITI του Λονδίνου μέχρι τις πολυεθνικές του Tokyo και της Shanghai, τις χρηματιστηριακές της Νέας Υόρκης αλλά και τις επενδυτικές εταιρίες στην Αθήνα, τα meeting λαμβάνουν χώρα μέσω conference call…..πηγαίνουμε γραφείο με το πάτημα ενός κουμπιού!

    Οι γιάπηδες και γιάπισσες του πλανήτη, όρος που κυριάρχησε πριν το millennium άρρηκτα συνδεδεμένος με σκούρα κοστούμια και ακριβοπληρωμένες γραβάτες ή branded φουλάρια για άντρες και γυναίκες αντιστοίχως, άρχισε να χαλαρώνει την εικόνα του όταν η Goldman Sachs με εγκύκλιο της το 2017 αλλά και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί από το 2013 και μετά, άρχισαν να χαλαρώνουν το dress code.

    Η casual Friday είναι πλέον μια πραγματικότητα σε ανακούφιση πολλών υπαλλήλων τραπεζών και επενδυτικών εταιριών που βίωναν το dress code ως την απόλυτη καταπίεση!

    Πόσο σημαντικό όμως είναι να λειτουργήσουμε στην καθημερινότητά μας χωρίς να προσβάλλουμε την υφιστάμενη εικόνα μας, χωρίς να δημιουργήσουμε άθελά μας άλλα πρότυπα επικοινωνιακής εργασιακής κουλτούρας που τόσο λόγος γίνεται και τόσες χρονοώρες έχουν αφιερωθεί τα προηγούμενα 30 χρόνια για το ρόλο της εικόνας μας στο χώρο εργασίας;

    «Ντύσου κακά και θα θυμούνται το φόρεμα, ντύσου άψογα και θα θυμούνται τη γυναίκα!» έλεγε η Coco Chanel

    Η άψογη επικοινωνιακή συμπεριφορά αποτελούσε πάντα κύριο μέλημα μου στο χώρο εργασίας.

    Αναντίρρητα περισσότερο από το 90% της επικοινωνίας είναι μη λεκτική! Ο ρόλος της πολύπλευρος όπως και πολυσήμαντος. Διατήρησε καθημερινά εικόνα που να συνάδει με την εξασκούμενη δραστηριότητά σου.

    Έχει εξαιρετικής σημασίας αντίκτυπο στη ψυχολογία που διαμορφώνουμε πρωτίστως στον εαυτό μας και αναμφίβολα στους ανθρώπους με την εξ αποστάσεως επικοινωνία.

    Ντύσου άψογα, σαν τότε που περπατούσες αγέρωχη καμαρωτή και αποφασίστηκα δυναμική στην Τσιμισκή έτοιμη να κατακτήσεις τους στόχους σου.

    Φόρεσε το όμορφο εκρού σου φόρεμα ensemble με το καλοραμμένο σακάκι, το ακαταμάχητο κραγιόν σου, το υπέροχο Hermes φουλάρι και τις ανυπέρβλητα εντυπωσιακές γόβες σου!

    Είσαι έτοιμη…..μην παραλείψεις, το υπέροχο χαμόγελό σου, την απόλυτα θετική διάθεσή σου και φτάσε στους στόχους σου με όποιες συνθήκες!

    “Keep your heels, head and standards high!” Coco Chanel

    Διατήρησε την άψογη εμφάνισή σου! Διατήρησε τους στόχους και τα όνειρά σου! Απλά προσέγγισέ τα διαφορετικά. Άλλαξε τα μέσα όχι την εικόνα σου!

    Θυμήσου ότι η συνολική μας εμφάνιση αλλάζει τους φυσιολογικούς ρυθμούς αλλά και την κρίση αυτών που μας κοιτάζουν.

    Είσαι έτοιμη……σε 2 πατήματα βγαίνεις! Πάτα το vapo-sprayer άρωμά σου και τέλος πάτα το κουμπί της web-επικοινωνίας!

    *Κείμενο: Μαρίνα Κουμούρη Senior Relationship Manager Iolcus Wealth Management
    Direct: (+30) 210 7233340  Fax: (+30) 210 7400074 [email protected] www.iolcus.gr



    ΣΧΟΛΙΑ