• Άρθρα

    Το δικαίωμα που σκοτώνει τον συνάνθρωπο και οι απειλές κατά της Παγώνη

    • Αλίκη Χατζή
    Πρόταση για συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία

    H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


    Υπάρχουν χώρες που οι πολίτες λένε το ψωμί ψωμάκι και παρακαλούν για ένα εμβόλιο. Και εδώ, στη δική μας χώρα, έχουμε πολίτες που δεν μπορείς να τους …πιάσεις από πουθενά. 

    Κάποιοι, ξυπνούν κάθε μέρα με μοναδικό σκοπό της ζωής τους να θίξουν τη δημοκρατία, να βρουν ψεγάδια, να καταγγείλουν, να καταργήσουν την κοινή λογική, να εξαπατήσουν την Πολιτεία, να μην ευχαριστούνται με τίποτα. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα, ας πούμε …εκκεντρικών, που έχουν για σκοπό της ζωής τους να υπονομεύσουν την ζωή της πλειοψηφίας. Για μια κατηγορία πολιτών που αρνούνται υπαρξιακά ότι η χώρα τους, τους παρέχει την δυνατότητα να εμβολιαστούν με τις καλύτερες συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο ολόκληρο, με όλες τις ανέσεις! Δεν τους νοιάζει αν τις ανέσεις τους δεν μπορούν να τις διανοηθούν τα 2/ 3 των πολιτών του πλανήτη. Λες και οι ελεύθερες κοινωνίες καλλιεργούν την απόλυτη γαϊδουριά…  

    Τέτοιοι είναι όσοι πιέζουν και δωροδοκούν γιατρούς για να τους υπογράψει ένα ψευδές θετικό rapid test. Και απ’ ότι διαπιστώθηκε μετά από καταγγελίες, δεν είναι λίγοι, αλλά εκατοντάδες σε Καβάλα, Πάτρα, Χαλκίδα, Δράμα, οι οποίοι τάζουν μέχρι και 200 (!) ευρώ σε γιατρούς, ή εργαζόμενους σε εμβολιαστικά κέντρα για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγουν τον εμβολιασμό για έξι μήνες. 

    Το πρόβλημα όλων αυτών δεν είναι να κλείσουν ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο, άμεσα και με ακρίβεια λόγω της άψογης οργάνωσης, αλλά πώς θα το αποφύγουν για να μην εμβολιαστούν γιατί… το δικαιούνται. Δικαιούνται να έχουν και το καλύτερο και να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν ασταμάτητα και ακούραστα μέρα νύχτα. Να μιλούν για «χούντες» και «ολοκληρωτισμούς» και να χαρακτηρίζουν με οξυδέρκεια την βασική υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει την δημόσια υγεία, λίγο ως πολύ, «φασιστική» και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως … «ναζισμό». Να απειλούν με ανώνυμα μηνύματα στο κινητό της την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη!

    Πάλη ενάντια στον σκοταδισμό

    Προκαταλήψεις; Ιδεοληψίες; Εγκληματικές μικροσκοπιμότητες; Μπορεί και τα τρία μαζί, αλλά είναι βέβαιο πια ότι ταυτόχρονα με τη μάχη κατά του covid -19 διεξάγεται και  η διηνεκής πάλη της επιστήμης ενάντια στον σκοταδισμό. Η πιο θλιβερή δε, στιγμή, αυτής της μάχης, είναι όταν οι άνθρωποι της επιστήμης και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της- συγκεκριμένα στις υγειονομικές- τάσσονται με τον σκοταδισμό. Αυτό ακριβώς έγινε στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα με τους εικονικούς εμβολιασμούς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πιο διαστροφική υπεράσπιση του … «δικαιώματος», που σκοτώνει τον συνάνθρωπό σου. 

    Η αλήθεια είναι ότι η υπάλληλος που «εργάστηκε» για την έκδοση εκατοντάδων «μαϊμού» πιστοποιητικών, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη…σπίτι της! Να έχει απολυθεί γιατί εξέθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία των πολιτών με αποτέλεσμα την διάδοση της πανδημίας, την επιμήκυνση των μέτρων και τις ολέθριες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία. 

    Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε σήμερα απολύσεις και βαριά πρόστιμα σε περιπτώσεις μαϊμού πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά η «απειλή» αυτή ήρθε αργά. Όλο αυτό το διάστημα ξοδέψαμε άπειρες κουβέντες του αέρα για τα δήθεν προνόμια των εμβολιασμένων έναντι των ανεμβολίαστων, ενώ η πικρή αλήθεια είναι ότι οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με μια μερίδα  πονηρών συμπολιτών τους, χρησιμοποιήθηκαν ως «πειραματόζωα» («άσε να το κάνουν οι άλλοι πρώτα και βλέπουμε») και πιθανότατα θα κολλήσουν έστω και ελαφρά τον ιό – προς δόξα του απόλυτου … εκκεντρικού πολίτη, του μόνου που απολαμβάνει στο έπακρο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις προχωρημένες δημοκρατίες μας σε βάρος αυτών που στηρίζουν, σέβονται και υπερασπίζονται τη δημοκρατία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Είναι επίσημο: Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς

    Αντίστροφη μέτρηση για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ