• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Τα μεγάλα λάθη του Βασίλη Φουρλή

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis


    Πάνω από 20 καταστήματα στην Τουρκία. Κλείνουν τα μισά. Και πωλούνται τα εναπομείναντα για 3 εκατ. ευρώ, όταν φαίνεται να έχουν επενδυθεί στη γειτονική χώρα πάνω από 23 εκατ. ευρώ.

    Δεν το λες και επιτυχία. Ανατρέχοντας στις παλιές οικονομικές καταστάσεις, όπως του 2019 και με την πληθωρισμένη σήμερα λίρα στους υπολογισμούς, ο Φουρλής αιμοδοτούσε κάθε χρόνο την επένδυσή του στα αθλητικά είδη μέσω της Ιντερσπορ στην Τουρκία με περισσότερες από 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

    Απασχολούσε περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

    Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Ερντογάν με τον πληθωρισμό στα ύψη και μοναδική διέξοδο των πολιτών το Χρηματιστήριο για να αυγατίσουν τα εισοδήματά τους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και τις βιοτικές ανάγκες τους, τα αθλητικά είδη της Ιντερσπόρ και της επένδυσης στη γειτονική χώρα δεν έφερε τα προσδοκώμενα οφέλη από μία αγορά 70 εκατ. πολιτών εκ των οποίων περισσότερα από 10 εκατ. κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Βασίλης Φουρλής, πολύ απλά, επένδυσε κι έχασε.

    Όπως συμβαίνει πλειστάκις στην επιχειρηματική ζωή.

    Πλην όμως, απαλλάσσει τον ισολογισμό και τους μετόχους του από τη γάγγραινα των ζημιών και  μίας επένδυσης σε μία ασταθή χώρα από την οποία έπρεπε να τα είχε μαζέψει προ πολλού.

    Οι επενδυτές επιβράβευσαν την απόφαση να φύγει ο Φουρλής από την Τουρκία μήπως επικεντρωθεί στις άλλες δραστηριότητες και στην ανάπτυξη σε σοβαρές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα.

    Από την αρχή του χρόνου, τα κέρδη για την μετοχή πλησιάζουν το 14% και η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, όση η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trade Estates, η οποία εκτιμάται ότι θα περάσει το κατώφλι του Χ.Α. μέσα στο ά 6μηνο.

    Η αγορά έχει κάνει ήδη τους υπολογισμούς της και οι μέτοχοι το σταυρό τους που συνεχίζουν να λαμβάνουν ακόμα μέρισμα…

     Διαβάστε επίσης

    Mytilineos: Νέες αναβαθμίσεις μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αναμένει η Eurobank Equities

    JP Morgan: Τι ειπώθηκε στις συζητήσεις με κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τράπεζες και επιχειρήσεις στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ