Menu
-0.15%
Τζίρος: 369.77 εκατ.

Μαρινάκης για την επίθεση στο γραφείο Πλεύρη: Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται

Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Fourlis
Comments

Πάνω από 20 καταστήματα στην Τουρκία. Κλείνουν τα μισά. Και πωλούνται τα εναπομείναντα για 3 εκατ. ευρώ, όταν φαίνεται να έχουν επενδυθεί στη γειτονική χώρα πάνω από 23 εκατ. ευρώ.

Δεν το λες και επιτυχία. Ανατρέχοντας στις παλιές οικονομικές καταστάσεις, όπως του 2019 και με την πληθωρισμένη σήμερα λίρα στους υπολογισμούς, ο Φουρλής αιμοδοτούσε κάθε χρόνο την επένδυσή του στα αθλητικά είδη μέσω της Ιντερσπορ στην Τουρκία με περισσότερες από 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

1

Απασχολούσε περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Ερντογάν με τον πληθωρισμό στα ύψη και μοναδική διέξοδο των πολιτών το Χρηματιστήριο για να αυγατίσουν τα εισοδήματά τους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και τις βιοτικές ανάγκες τους, τα αθλητικά είδη της Ιντερσπόρ και της επένδυσης στη γειτονική χώρα δεν έφερε τα προσδοκώμενα οφέλη από μία αγορά 70 εκατ. πολιτών εκ των οποίων περισσότερα από 10 εκατ. κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Βασίλης Φουρλής, πολύ απλά, επένδυσε κι έχασε.

Όπως συμβαίνει πλειστάκις στην επιχειρηματική ζωή.

Πλην όμως, απαλλάσσει τον ισολογισμό και τους μετόχους του από τη γάγγραινα των ζημιών και  μίας επένδυσης σε μία ασταθή χώρα από την οποία έπρεπε να τα είχε μαζέψει προ πολλού.

Οι επενδυτές επιβράβευσαν την απόφαση να φύγει ο Φουρλής από την Τουρκία μήπως επικεντρωθεί στις άλλες δραστηριότητες και στην ανάπτυξη σε σοβαρές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα.

Από την αρχή του χρόνου, τα κέρδη για την μετοχή πλησιάζουν το 14% και η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, όση η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trade Estates, η οποία εκτιμάται ότι θα περάσει το κατώφλι του Χ.Α. μέσα στο ά 6μηνο.

Η αγορά έχει κάνει ήδη τους υπολογισμούς της και οι μέτοχοι το σταυρό τους που συνεχίζουν να λαμβάνουν ακόμα μέρισμα…

 Διαβάστε επίσης

Mytilineos: Νέες αναβαθμίσεις μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αναμένει η Eurobank Equities

JP Morgan: Τι ειπώθηκε στις συζητήσεις με κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τράπεζες και επιχειρήσεις στην Αθήνα

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμιλος Fouris: Με τι ζημιές αποεπενδύει από την Τουρκία
Trade Estates: Χαρτοφυλάκιο 300 εκατ. έως το τέλος του χρόνου – Ο δρόμος προς το Χ.Α.
Φουρλής: Τα 7 «Top Parks» και το σχέδιο για ακίνητα 700 εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Citi: Κίνδυνος ανόδου του φυσικού αερίου στα 154 ευρώ αν πληγούν υποδομές LNG
UBS: Η επόμενη ημέρα για ομόλογα και ευρώ μετά την παραίτηση Λαγκάρντ
JPMorgan: Πώς «χτίζεται» το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της επόμενης δεκαετίας
Binance: Κάλυψε το 95% των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων – Ανοίγουν ξανά οι αναλήψεις
Ο Μάκης Βορίδης στο mononews για τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης, τις εκλογές, τον Σαμαρά και το τουρκολυβικό σύμφωνο
Binance: Ανακτήθηκε το 90% των κρυπτονομισμάτων που εκλάπησαν
Deutsche Bank: Ελκυστική η σχέση κινδύνου–απόδοσης στις τεχνολογικές μετοχές μετά το sell-off
OpenAI: Μείωση κατά 10 δισ. δολαρίων του στόχου χρηματοδότησης -Πίεση από την Anthropic
Αποστολάκη και άρθρο 23: πολλή καταγγελία, λίγη αριθμητική
Κλέφτες χαλκού: Κυκλώματα που δρουν με το ίδιο αντικείμενο