• Άρθρα

    Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

    • Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Νέα Δημοκρατία
    Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Νέα Δημοκρατία

    Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Νέα Δημοκρατία


    Αυτό που ξεχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είναι ότι είναι μια παράταξη συνεπής σε όσα λέει.

    Προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι θα μείωνε τους φόρους, ότι θα έβαζε τη χώρα σε μια καινούρια αναπτυξιακή τροχιά, ότι θα έκανε την πατρίδα μας πιο ασφαλή και ότι θα έδινε στη νέα γενιά περισσότερες ευκαιρίες, έτσι ώστε, η ζωή της να είναι καλύτερη από τη ζωή των πατεράδων και των μανάδων τους.

    Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε συνεπής απέναντι στους πολίτες. Όχι απλά δεν το έβαλε κάτω αλλά μετέτρεψε τις κρίσεις σε ευκαιρίες και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να μεταμορφώνει τη χώρα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

    Αυτή η κοσμογονία, μεταξύ άλλων, αφορά:

    -Τη σχέση κράτους πολίτη, που λόγω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών έχει αλλάξει επίπεδο.

    -Την οικονομία, καθώς η ανάπτυξη ξεπερνά κάθε προσδοκία και η χώρα μας είναι πλέον ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

    – Τους πολίτες που πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους.

    -Τους συνταξιούχους, που παίρνουν τη σύνταξη τους, σήμερα, πολύ γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν.

    -250.000 ανθρώπους, που μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης βρήκαν δουλειά και έχουν εισόδημα, μισθό.

    -Την ισχύ και το κύρος της χώρας μας.

    Όμως τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα. Έτσι, και εν όψη των εκλογών, το δίλημμα που μπαίνει από εδώ και πέρα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Αυτό μεταφράζεται τελικά στο ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς;

    Και επειδή οι εκλογές αυτές, λόγω της απλής αναλογικής, έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν πρέπει να μπλέκουμε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Η κάλπη είναι μία.

    Στην πρώτη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς αυτό θα δώσει το μήνυμα για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη ως εγγύηση της σταθερότητας που είναι και η προϋπόθεση για τη συνέχιση της προόδου της χώρας.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατων μισθών από την 1η Απριλίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ