• Top Stories

    Ποιος μπλοφάρει με τις 4 άδειες των καναλιών;


    ** Κάπου πρέπει να στεγαστούν οι πρόσφυγες, δεν επιτρέπεται να κοιμούνται κάτω από τα αστέρια. Αυτό ακούγεται ρομαντικό. Εννοώ δεν μπορούν να κοιμούνται στη βροχή, στο χιόνι. Δεν έχει κανείς αντίρρηση για την αγορά οικίσκων προσωρινής λύσης. Να πούμε λοιπόν μπράβο στην κυβέρνηση που αγοράζει 1.150 σπιτάκια των 25 τετραγωνικών, ξέρετε, κοντέινερς. Καλύτερα εκεί μέσα παρά στη βροχή, στο χιόνι. Μου είπε μια φίλη μου ακτιβίστρια, αρσακειάδα, εθελόντρια του ψυχικού (με πεζό το ψι) και του Ψυχικού (με κεφαλαίο το ψι) ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα για την παραγγελία. Μου είπε γεμάτη θαυμασμό ότι έλυσαν το πρόβλημα σε μια μέρα.

    *Προσπερνώ την καλή χαρά της φίλης μου και θα σας πω ότι αυτά τα σπιτάκια αγοράστηκαν σχεδόν κατ΄ανάθεση. Έγινε κάτι σαν διαγωνισμός, περίπου διαγωνισμός. Η προκήρυξη για την δαπάνη που ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια ευρώ έχει ημερομηνία έναρξης 2 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το πρωί και ημερομηνία λήξης 2 Φεβρουαρίου στις 17:00. Εσείς τι ακριβώς καταλαβαίνετε όταν ένας διαγωνισμός έχει τόσο στενό περιθώριο υποβολής υποψηφιότητας και μάλιστα ανακοινώνεται την προηγούμενη ημέρα. Πολλά καταλαβαίνετε…

    ** Δεν είμαι καθόλου της χαρτοπαιξίας, δεν μου αρέσει η εικόνα ανδρών πάνω στην τσόχα, να καπνίζουν και να πίνουν παίζοντας πόκερ. Καταλαβαίνω όμως τα βασικά, όπως τη ιδέα της μπλόφας. Η μπλόφα είναι αποτελεσματική όταν έχει συγκεκριμένο ρεαλιστικό εύρος. Δεν μπορεί να είναι εξωπραγματική, αυτό λέω.

    Το σκεφτόμουν διαβάζοντας ότι ο συνολικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα για ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι τέσσερα. Αυτή είναι η εκτίμηση τεχνικής μελέτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας «European University Institute». Το Ινστιτούτο επικαλείται τις διεθνείς συμβάσεις και τα ευρωπαϊκά δεδομένα με τα οποία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Ελλάδα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών για κανάλια εθνικής εμβέλειας.

    *Έχω την υποψία όχι όμως τη βεβαιότητα ότι αυτές οι μελέτες διακινούνται με τρόπο ώστε να φαίνεται πως το σύμπαν ανοίγει τα χαρτιά του. Βεβαίως δεν ξέρω από πόκερ, σας το είπα. Το μόνο παίγνιο στο οποίο επιδίδομαι είναι το ουίστ, που παίζεται με κυρίες την ώρα του τσαγιού. Είμαι στην διάθεσή σας, φίλες μου.

    ** Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τους τελευταίους έντιμους στην απόκρυψη εισοδημάτων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα από την ληστεία που σχεδιάζεται σε βάρος των μεσαίων και υψηλών εισοδημάτων. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προβλέπουν φορολόγηση του 42% της κλίμακας του εισοδήματος που κυμαίνεται μεταξύ 42.000-60.000 ευρώ και του 50% της κλίμακας του εισοδήματος άνω των 60.000 ευρώ. Ανήκω στην κατηγορία των ανδρών που δεν επισκέφθηκαν ποτέ οίκο ανοχής αλλά έχω την εντύπωση ότι οι μαστροποί έχουν ακριβώς την ίδια νοοτροπία με τον Αλέξη Τσίπρα.



    ΣΧΟΛΙΑ