• Άρθρα

    Όταν ο Τσίπρας δεν θυμάται ότι κυβέρνησε με την ακροδεξιά

    Τσίπρας: Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη είναι αρσακειάδα

    Αλέξης Τσίπρας


    Κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουμε σ’ αυτήν τη χώρα με ποια μέτρα και σταθμά θα μετράμε, θα κρίνουμε, θα διαλεγόμαστε, θα σχηματίζουμε γνώμη.

    Αυτή η βασική αρχή συνεννόησης, ωστόσο, όσο εύκολη κι αν φαντάζει, τόσο δύσκολη είναι στην εφαρμογή της για πολλούς λόγους – κι ένας από τους βασικότερους είναι ο λαϊκισμός.

    Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία με την συνδρομή των ακροδεξιών ΑΝΕΛ.

    Συνεργάστηκε αγαστά και μπροστά στα μάτια μας με μια πληθώρα ακραίων δεξιών και στελεχών της λαϊκής Δεξιάς από τον Πάνο Καμένο ως τον συνονόματό του Δημήτρη, την Κουντουρά που αργότερα ο Πάνος Καμένος που συνεργαζόταν με τον Γεωργαλά, την κατήγγειλε ως χουντική, την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Κώστα Κατσίκη, την αλήστου μνήμης Ραχήλ Μάκρη και άλλους ακροδεξιούς κλώνους, μπουμπούκια θαυμαστά του ακροδεξιού περιβολιού (για να μην τους θυμίσουμε όλους).

    Άρα θα ήταν προτιμότερο για τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά και για το Νίκο Φίλη να σταματήσει να προσβάλει τη μνήμη των πολιτών.

    Η σκοτεινή εκδοχή της «ψηφοθηρίας στο βάλτο των φασιστών» την περίοδο 2012-19 , διαφεύγει του βουλευτή. Όπως του διαφεύγει ότι υπηρέτησε ως Υπουργός Παιδείας συγκυβερνώντας με «υπερψεκασμένους» ακροδεξιούς. Όπως του διαφεύγει ότι εκπαραθυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το Υπουργείο Παιδείας από τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, προς χάρη του Αρχιεπισκόπου ημών Ιερώνυμου – αδιαμαρτύρητα!

    Επίσης, η ιστορία «ξέπλυμα Χρυσής Αυγής», όχι μόνο δεν συμφέρει, αλλά στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τον προφανή λόγο ότι δημιουργεί συνειρμούς σε βάρος του.

    Είναι απλό: Δεν μπορείς να μιλάς για «εκκόλαψη του χρυσαυγιτισμού» όταν έχεις διαδηλώσει αγκαζέ με την Χρυσή Αυγή στην πλατεία των Αγανακτισμένων, έχεις καταψηφίσει στη βουλή την διακοπή κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ, έχεις καταθέσει από κοινού με τη ΧΑ στη βουλή πρόταση δημοψηφίσματος για τη μη πώληση του ΑΔΜΗΕ και όταν ο δικός σου Πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, μαζί με τον δικό σου υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο κατήγγειλαν τις «πολιτικές διώξεις» εναντίον της ΧΑ – τότε που οι δεξιοί την έκλεισαν φυλακή.

    Είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή έριξαν από κοινού την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τον Σταύρο Δήμα να δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν δέχεται να εκλεγεί με τις ψήφους της ΧΑ.

    Κι επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόβλημα το έχουν με την μνήμη, να θυμίσουμε ότι τον αρχηγικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής έστειλε στην φυλακή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα η σημερινή κυβέρνηση. Επί συγκυβέρνησης ΤσίπραΚαμμένου, η οικογένεια Φύσσα έμεινε μόνη της να περιμένει να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα για να δικαστούν οι ναζί δολοφόνοι του παιδιού της.

    Άρα, στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να αλλάξουν ένα από τα δύο: Ή να κάνουν στροφή στον τρόπο που αντιπολιτεύονται, αποφεύγοντας να θυμίζουν την κυβερνητική τους θητεία, ή να πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει …

    «Δεύτερη Φορά Αριστερά» και να κινηθούν με γνώμονα το πώς θα διατηρήσουν την παράταξη στα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι διαθέτει, πριν ξαναγυρίσουν στα παλαιότερα του κάτω του 10%.

    Διαβάστε επίσης:

    METRON ANALYSIS – Στις 11,1 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

    Mητσοτάκης σε Τσίπρα για Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Ραντεβού στη Βουλή…



    ΣΧΟΛΙΑ