• Άρθρα

    Όταν ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Βασιλάκη

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευτύχης Βασιλάκης


    Όποιος βρέθηκε χθες στην εκπληκτική παρουσίαση των νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ -2,62% 11,52 κατάλαβε ότι η χώρα έχει περάσει πλέον σε μια άλλη εποχή.

    Η παρουσίαση ήταν αντάξια μιας πολυεθνικής εταιρίας όπως αυτές που βλέπουμε από τις οθόνες των υπολογιστών μας όταν παρουσιάζει ο Tim Cook κάποιο μοντέλο της Apple.

    Το αφεντικό της Aegean ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης είναι  ο επιχειρηματίας που κάνει την μεγαλύτερη επένδυση στην χώρα και δικαίως έκανε μια από τις καλύτερες εταιρικές παρουσιάσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Έξι δισ. δολάρια έχει αποφασίσει να επενδύσει στην αγορά των νέων αεροσκαφών της Airbus. Τρομακτικό νούμερο για μια ελληνική επιχείρηση.

    Η συνάντηση του Κυριάκου με τον ιδρυτή της Aegean

    Όμως το κρίσιμο στοιχείο της χθεσινής παρουσίασης έτσι τουλάχιστον όπως αποτυπώθηκε σε πολλούς, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι με διαφορά ίσως ο πιο διαβασμένος και…ακομπλεξάριστος πρωθυπουργός της χώρας.

    Είναι ο άνθρωπος που έχει γνωρίζει όλους τους επιχειρηματίες της χώρας και τους πατεράδες τους από πολύ μικρός. Τους μιλάει στον ενικό και αυτό έχει τεράστια σημασία.

    Και του αρέσει να το δείχνει κόντρα στις ανόητες λογικές του παρελθόντος που οι σχέσεις επιχειρηματιών και πολιτικών ήταν σχεδόν…απαγορευμένες.

    Σε κάποια στιγμή της ομιλίας του είπε,  ότι όταν προ 20 ετών εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα (εννοούσε την Εθνική Τράπεζα)  συνάντησε τον ιδρυτή της Aegean τον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τις αεροπορικές business. Όχι σαν πολιτικός αλλά σαν εργαζόμενος.

    Ο Μητσοτάκης λοιπόν είναι ο πρωθυπουργός που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανένα. Ξέρει τους πάντες και μιλάει σε όλους στον ενικό καθώς τους ξέρει από την ώρα που γεννήθηκε.

    Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης έδωσε συγχαρητήρια στην Εμμανουέλα και στον Ευτύχη (εννοώντας την κ. Εμμανουέλα Βασιλάκη – την σύζυγο του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη- και τον κ. Ευτύχη Βασιλάκη).

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθεί να κινητοποιήσει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα όχι μόνο να επενδύσουν στην χώρα αλλά και να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με φιλανθρωπίες. Δεν έχει το κόμπλεξ του μικροαστού που έγινε πολιτικός και στην συνέχεια πρωθυπουργός. Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη του Κυριάκου.



    ΣΧΟΛΙΑ