• Άρθρα

    Όταν ο Τζίτζι μιλούσε για τον βασιλιά


    ** Άσχημο ύπνο έκανα σήμερα. Πετάχτηκα μέσα στη νύχτα, ιδρωμένος και λαχανιασμένος. Αποτέλεσμα άγχους. Τις τελευταίες ημέρες με ταλανίζει το μεγάλο, εθνικό ζήτημα. Τι θα γίνει με τη Νέα Δημοκρατία; Ποιος θα εκλεγεί αρχηγός; Συζητούσα με φίλους χθες για το μέλλον της παράταξης και έμαθα τα αποτελέσματα μιας μέτρησης. Πρώτος σε προτιμήσεις είναι ο Aπόστολος Τζιτζικώστας με 29,5%, δεύτερος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 24,3% και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,6% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8,1%.

    ** Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Απόστολος, στην περίπτωση που δεν βρει αντικείμενο εργασίας εφόσον θα έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια, δύναται κάλλιστα να γίνει συγγραφέας, επιπέδου Κοέλιο. Έχει ταλέντο στην ευφυή μπαρουφολογία. Έχει αρθρώσει καταπληκτικές σοφιστείες όλον αυτόν τον καιρό. Διαβάστε ένα δείγμα: «Σας λέω καθαρά και θυμηθείτε με: ο πολιτικός χρόνος είναι επικίνδυνα πυκνός και ο πολιτικός ιστός επικίνδυνα χαλαρός».

    ** Φανταστείτε τι πάταγο θα κάνει ως συγγραφέας εάν αντί για πολιτική τα λέει όλα αυτά για τις προσωπικές σχέσεις: «ο ερωτικός χρόνος είναι επικίνδυνα πυκνός και ο ερωτικός ιστός επικίνδυνα χαλαρός». Θα μεταφραστεί στα αγγλικά κα θα μπει στα μπεστ σέλερ των New YorkTimes με την υπογραφή Geegee-Costas App.

    ** Ο γιός φίλου με τον οποίο μιλούσαμε χθες για τις μετρήσεις μου είπε για τον Geegee ότι είχε παράξενες απόψεις ως παιδί. Όταν ήταν υποψήφιος για το δεκαπενταμελές ήταν πολύ… ιδιαίτερος. Τα άλλα παιδιά έταζαν εκδρομές αλλά εκείνος ήταν αφιερωμένος στη διάδοση του πολιτικού του οράματος. Μιλούσε για τον βασιλιά. Μιλούσε στα σοβαρά για τον βασιλιά. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τους νεοδημακράτες. Τον ψηφίζουν για βουλευτή με επίγνωση των φιλοβασιλικών τάσεων. Θα τον ψηφίσουν για αρχηγό γνωρίζοντας ότι προτιμά ένα άλλο πολίτευμα αντί της Προεδρευομένης Δημοκρατίας.

    ** Δεν με ενοχλεί η αγάπη για τους βασιλείς. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε ένας βασιλιάς να γίνει πηγή εθνικού πλούτου. Οι Βρετανοί την πωλούν τη βασίλισσά τους, σε κούπες, σε μπλούζες. Το παλάτι είναι μια τουριστική ατραξιόν. Δεν θα πίεζα ποτέ τον υποψήφιο πρόεδρο να κάνει δηλώσεις επ΄αυτού. Αν όμως είχα τη δυνατότητα, θα τον ρωτούσα ποια μουσική του αρέσει. Από την απάντησή του κρίνονται πολλά, κρίνεται όλο το πολιτιστικό του βάθος. Θα αναφέρω με την απαραίτητη απαξία ότι η σύζυγός του στην προσπάθειά της να γίνει μοντέλο, συμμετείχε σε βίντεοκλιπ του Σταμάτη Γονίδη. Εμφανίζεται σε τραγούδι με τίτλο «Έχω πετάξει μαζί σου».

    ** Καλό είναι να αποφεύγονται οι συγκρίσεις. Κάθε εποχή έχει τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες της. Μόνο μια αναφορά, χωρίς κακεντρέχεια. Καταγράφεται εγγύτητα Τζιτζικώστα και Γονίδη. Να θυμηθούμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε παρέα με τον Μάνο Χατζιδάκι. Δεν θέλω να πω κάτι με αυτό, δεν θέλω να οδηγήσω σε συμπεράσματα. Απλά το λέω…



    ΣΧΟΛΙΑ