array(0) {
}
        
    
Menu
0.05%
Τζίρος: 236.14 εκατ.

Πάνω από 130 εκατ. ευρώ οι εισροές στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ένταξη στον δείκτη MSCI Greece

Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr
Comments

Προ ολίγων ημερών μια έγκριτη δικηγόρος μου θύμισε μια ιστορία που μάλλον οι περισσότεροι την έχουμε ξεχάσει.

Ο περίφημος Ρασπούτιν, δηλαδή ο Δημήτρης (Μίμης) Παπαγγελόπουλος, όπως διαβάζουμε την κατάθεση της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου, απειλούσε δικαστές ότι εάν δεν προωθήσουν διάφορες ποινικές υποθέσεις μεταξύ αυτών και την Novartis θα τον έβρισκαν μπροστά τους.

Όμως η σκευωρία Novartis δεν ήταν η μοναδική. Η δικηγόρος μου θύμισε και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, τότε που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά με ψήφους 14-11.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, χωρίς να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. 

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο νόμος ακυρώνεται και όλη η διαδικασία που έχει γίνει έως τότε «κατεδαφίζεται» και δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσής της.

Όμως της απόφασης αυτής, λένε δικηγόροι και δικαστές, είχαν προηγηθεί περιστατικά απειλών. Δικαστές του ΣτΕ πιέστηκαν να μην κρίνουν αντισυνταγματικό τον νόμο, γεγονός που εξόργισε τότε το Σώμα των Συμβούλων της Επικρατείας.

Μάλιστα εκείνη την εποχή είχαν δημοσιοποιηθεί και διάλογοι δικαστή του ΣτΕ με φιλενάδα του που είχε συμβεί χρόνια πριν. 

Οι συνοδοιπορούντες 

Όποιον δικαστή και εάν ρωτήσει κάποιος τη γνώμη του για τον Παπαγγελόπουλο είναι η χείριστη. 

Φυσικά ο Παπαγγελόπουλος όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από το 2015 εως το 2019, βρήκε αρκετούς δικαστές, δημοσιογράφους και εκδότες για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Αρκετούς συνοδοιπορούντες. Όποιος έχει διαβάσει τις καταθέσεις για την Novartis έχει ενημερωθεί πλήρως. Επίσης όποιος έχει δει τις φωτογραφίες από τις ταβέρνες,  που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έχει καταλάβει. 

Το ερώτημα είναι τώρα που όσο περνούν οι μήνες και δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Μίμη και τους συνοδοιπόρους του, ποιοι θα προτιμήσουν να χαθούν στο σκοτάδι και ποιοι να “καρφώσουν” την παρέα. 

Και τότε θα μάθουμε πολλά για τους χρήσιμους ηλίθιους. 

ΥΓ: Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός δικτάτωρ Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Παπαγιάννης (Novartis): Το 97% των δεδομένων υγείας παραμένει αναξιοποίητο – Το νέο στοίχημα της εταιρείας
Novartis: Πλήγμα από τα γενόσημα το α’ τρίμηνο – Βουτιά 12% στα κέρδη
Novartis: Deal έως 2 δισ. δολ. για την εξαγορά της Excellergy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να τα αγαπάτε τα παιδιά σας, να τα αγκαλιάζετε. Ποτέ οι αγκαλιές δεν σκότωσαν
Ο πανικός Ανδρουλάκη στην σκιά Τσίπρα
Του Ανδρουλάκη οι νοικαραίοι – Αρθρο παρέμβαση
Ο πατριωτισμός ως λαϊκιστική ρητορική: Η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά
Η αλητεία στην εξουσία
Η τραγωδία στην Ηλιούπολη μας λέει ότι αν ακόμη και 17χρονοι δεν αντέχουν τον κόσμο που τους φτιάξαμε, έχουμε αποτύχει παταγωδώς…
Η αγορά βλέπει την ΕΥΔΑΠ – Το νερό ποιος το βλέπει;
Του Αδωνι τα φιλιά
Από τις πλατείες στη… ρεματιά: Ο «θεριστής» Τσίπρας από το σκίζω μνημόνια στο… σπέρνω τον Δεκέμβρη
O Akylas, οι Metallica, ο Λευτέρης Πανταζής και η μαζική νεοελληνική υποκουλτούρα