• Άρθρα

    Ο κ. Τσιάρας, οι δικηγόροι και η κ. Καίτη: Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο;

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, Eurokinissi


    Όσοι καταλαβαίνουν από οικονομία και επιχειρήσεις -και προφανώς αυτό είναι ένα ισχυρό κομμάτι του εκλογικού σώματος που ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη- έχουν μείνει άναυδοι: ένα μεγάλο σκάνδαλο, οι υπαίτιοι του οποίου έχουν καθίσει στο σκαμνί, φαίνεται να μένει ατιμώρητο.

    Οι μήνες περνάνε και η «αγία οικογένεια» των Κουτσολιούτσων βολτάρει προκλητικά στα χλιδάτα εστιατόρια του Κολωνακίου και της Κηφισιάς όπως για παράδειγμα στο I FRATI. Εκεί που εθεάθη προ ολίγων ημέρων η κ. Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Ο Τζώρτζης  Κουτσολιούτσος, που τον βαρύνουν δεκάδες κατηγορίες ως (πρώην) CEO της Folli Follie τώρα πλέον δεν φοράει ούτε κασκέτο, όπως έκανε παλαιοτέρα για να μην αναγνωρίζεται.

    Αντίθετα ντυμένος με τα πιο ακριβά ρούχα βολτάρει στο Κολωνάκι.

    Στα πιο χλιδάτα εστιατόρια της πόλης.

    Και ολόκληρη η χώρα ασχολείται με κάποια κυρία Σπυράκη.

    Δηλαδή who cares.

    Το μέιζον θέμα είναι ένα.

    Το πρωτοφανές σκάνδαλο της Follι Follie.

    Οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν την δίκη της Folli  Follie, η οποια θα εκκινήσει εκ νέου από το καλοκαίρι του 2023.

    Οι λόγοι γνωστοί.

    Μια απεργία των δικηγόρων σε δίκες που το κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει την σύσταση συμμορίας οδήγησε την έδρα στην απόφαση να αναβάλει την διαδικασία.

    Επι της ουσίας η δίκη της FOLLI FOLLIE πιθανότατα (εγώ δεν είμαι σίγουρος για αυτό) να είναι «θύμα» μιας διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικηγόρων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Τσιάρα.

    Σημείο αιχμής η αλλαγή του ποινικού κώδικα αναφορικά με τη μεταχείριση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και με την πληρωμή των δικηγόρων νομικής βοήθειας.

    Σε μια πρωτοφανή για την δικαστικά δεδομένα απόφαση οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εξέδωσαν την απόφασή τους η οποία συνοδεύθηκε από ένα μακροσκελέστατο σκεπτικό, το οποίο εκφωνήθηκε από έδρας.

    Στο σκεπτικό αυτό οι δικαστές επιρρίπτουν ευθύνες στον Δικηγορικό Σύλλογο που δεν έδωσε άδεια στους δικηγόρους που συμμετέχουν στην εκδίκαση της υπόθεσης να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, ενώ αφήνουν και αιχμές κατά των δικηγόρων της δίκης, οι οποίοι τίθενται υπέρ των διακοπών αλλά δεν δηλώνουν ότι θα παρίστανται στις επόμενες συνεδριάσεις.

    Η παραγραφή

    Οι δικαστές μάλιστα αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραγραφής.

    Εκτιμούν  ότι ήδη έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για κάποιες πράξεις…

    Οι σοβαροί δικαστές έκαναν το καθήκον τους.

    Παρόλα ταύτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας το επάγγελμα του οποίου είναι γιατρός καταλαβαίνω ότι η αδυνατεί να αντιληφθεί καίρια πράγματα η “παίζει” δικά του προσωπικά παιχνίδια.

    Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό.

    Η θα έπρεπε τόσους μήνες να είχε βρει μια λύση η τώρα θα πρέπει να παραιτηθεί και να αναλάβει κάποιος που αντιλαμβάνεται.

    Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσιάρας πρέπει να ανοίξει τον τρίτο φάκελο που του άφησε στο γραφείο του ο προηγούμενος Υπουργός Δικαιοσύνης…

    Η αλλιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει το τιμόνι στα χέρια του.



    ΣΧΟΛΙΑ