• Άρθρα

    Ο Άγης Βερούτης υπογράφει ένα σκληρό άρθρο: Στην Κούβα ισχύει η ισότητα όλων

    Άγης Βερούτης

    Άγης Βερούτης. Αρθρογράφος και Μηχανικός


    Στην Κούβα ισχύει ισότητα όλων. Ένας εργάτης της γης παίρνει τον ίδιο μισθό με έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Καθένας αμείβεται ανάλογα με τις ανάγκες του. Έχει φαΐ, νερό και παπούτσια να φορέσει. Όλοι οι συνταξιούχοι παίρνουν την ίδια σύνταξη. Ανάλογα με τις ανάγκες τους.

    Τα εργοστάσια που παράγουν τα πούρα και το ρούμι για εξαγωγή ανήκουν στο κράτος, που διαθέτει τα έσοδα για εισαγωγή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα για όσες αρρώστιες δεν θεραπεύονται με το δηλητήριο από τον μπλε σκορπιό. Η Κουβάνικη είναι μια egalitarian οικονομία.

    Μόνο που ο καθηγητής πανεπιστημίου ιατρός παίρνει $50 δολάρια το μήνα, και ο συνταξιούχος παίρνει $15 δολάρια το μήνα για να ζήσει.  Αν θέλουν κάτι παραπάνω τότε πρέπει ή να γίνουν κομισάριοι, ή να βγάλουν στο κλαρί τις κόρες τους, να κάνουν τις π@@@@@@@ για τους τουρίστες για $10-$20 δολάρια τη βραδιά.

    Η Κούβα είναι μια αξιοθαύμαστη κοινωνία, για τα κομμουνισταριά που μας κατσικώθηκαν, και προς τα κει κατευθύνουν τη χώρα.

    Εσείς που τους ψηφίσατε για να μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ, αυτό που δεν σας εξήγησαν είναι πως θα το επιτύχουν όχι καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ, αλλά καταργώντας την ιδιοκτησία σας. Δημεύοντάς την.

    Σωστά κάνατε και τους ψηφίσατε, και ελπίζω να ξεκινήσουν από τη δικιά σας ιδιοκτησία.

    Ήδη ο Τσακαλώτος, ο ΥΠΟΙΚ που αποφασίζει ποιος θα πάρει άδεια, έδωσε άδεια εταιρίας “κόκκινων δανείων” στον ξάδερφό του!!!

    Για να ξέρετε, ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας μελλοντικά, σας το λέω.

    Τότε που δεν θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ, ντε! Ζώα!



    ΣΧΟΛΙΑ