• Άρθρα

    The Wise Man: Αιφνιδιασμός από Aegean Airlines και Ευτύχη Βασιλάκη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ευτύχης Βασιλάκης
    Ευτύχης Βασιλάκης, ετών 52. Αντιπρόεδρος Aegean Airlines.

    Αιφνιδιασμός από Aegean Airlines: Σημαντική άνοδο σημείωσε τις τελευταίες ημέρες η τιμή της μετοχής της Aegean επιστρέφοντας στα 7,25 ευρώ. H μετοχή είχε να δει τέτοια υψηλά από το 2016. Η μετοχή στα μέσα του 2016 υποχώρησε λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της έντασης του ανταγωνισμού. Όμως εν συνεχεία οι τιμές των καυσίμων υποχώρησαν και το πτητικό έργο μεγάλωσε. Έτσι, η εταιρεία περιμένει καλά αποτελέσματα για το έτος 2016, τα οποία θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες.

    Στα ποτά και τις γυναίκες 

    Δηλαδή, ο Ντάισελμπλουμ,  που μας κατέκρινε εμάς και άλλους λαούς του νότου ότι τρώμε τα λεφτά μας σε γυναίκες και ποτά, που ήθελε να τα φάμε; Στους άνδρες; Γιατί, ποτά παράγουν κυρίως μεγάλες διεθνείς εταιρείες της Δύσης. Δηλαδή τα δώσαμε για εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων. Κατά τα άλλα δεν αξίζει περαιτέρω κριτικής το σχόλιο του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είναι πικραμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών και την ελάχιστη απήχησή του στην κοινωνία της Ολλανδίας.

    Οι κεραίες της κινητής και η «ντρίμπλα» του γενικού 

    Ντρίμπλα στην αντιπολίτευση και τις γκρίνιες για το νομοσχέδιο για τα υψίρυθμα δίκτυα που κατατίθεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή έκανε ο γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών Βασίλης Μαγκλάρας. Μάθαμε ότι κάλεσε στο γραφείο του την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, τις εταιρείες δηλαδή που απαρτίζουν τον κλάδο (Στεφανόπουλος) και τους εξήγησε τα του νομοσχεδίου δίχως να αφήσει περιθώριο παρανόησης και γενικότερα σε όσα επιρρίπτει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η συνάντηση μάλλον πήγε καλά, αφού οι εταιρείες έστειλαν επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά με περιεχόμενο θετικό.

    ΔΕΠΑ και Εθνική Τράπεζα πήραν βραβείο – Ποιες άλλες εταιρείες

    Βραβεία για τη συμμετοχή τους στην Ειδική Πολυτελή έκδοση ”Corporate Superbrands 2016” πήραν μεταξύ άλλων ΔΕΠΑ και Εθνικής Τράπεζα, στο πλαίσιο της απονομής των σχετικών βραβείων σε εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

    Οι υπόλοιπες εταιρείες που πήραν βραβείο για τη συμμετοχή στην έκδοση αυτή ήταν οι ΑB Bασιλόπουλος, το Ούζο Βαρβαγιάννη, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), η Εθνική Τράπεζα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, η Κωτσόβολος, η Μπαρμπα Στάθης, η  Παπαστράτος, ο όμιλος Υγεία, η ALUMIL, το Box Pharmacy, η Candia Strom, η Diageo, η ICAP Group, η Lamda Development, η Lufthansa, η MINOAN Lines, η ΝΑΚ, η ORA Kessaris, η Pelikan, η Rolex και η Volvo Car Hellas.

    Αυξήθηκε ο όγκος των γενοσήμων και χαμογελούν οι εγχώριες φαρμακευτικές

    Το τελευταίο τρίτο τρίμηνο του 2016 ο όγκος των γενοσήμων αυξήθηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων σε ότι αφορά την δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη. Οι εγχώριες παραγωγικές φαρμακευτικές εταιρείες χαμογελούν καθώς από ότι βλέπουν το γενόσημο φάρμακο αρχίζει να γίνεται συνείδηση στους ασθενείς, ενώ ενισχύεται η παραγωγή, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ενισχύεται η παραγωγική δραστηριότητα.

    Παραμένουν ακέφαλα τα ΕΑΣ

    Δίχως επικεφαλής παραμένουν τα ΕΑΣ εδώ και περίπου ένα μήνα μετά και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρηστίδη. Όπως πληροφορείται η στήλη το θέμα του νέου επικεφαλής το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ίσως σύντομα έχουμε εξελίξεις. Πάντως από ότι ακούγεται θα είναι νέο πρόσωπο και όχι κάποιος εκ των εσω…

    Πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε Eurobank, Alpha και Πειραιώς

    Νέα πρόστιμα σε Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα επεβλήθη στη Eurobank πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, στην Alpha Bank 20.000 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Τα πρόστιμα αφορούσαν κατά περίπτωση παραβάσεις άρθρων  του νόμου 3606/2007, του νόμου 3283/2004 κτλ.



    ΣΧΟΛΙΑ