• First Top Stories

    Eldorado η Αθήνα για τα ακίνητα: Κινέζος έχει αγοράσει 100 διαμερίσματα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Κινέζος με τα 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια

    Ολόκληρη η αγορά ακινήτων είχε συγκεντρωθεί χθες στη “Μεγάλη Βρετανία” για το συνέδριο Prodexpo. Στο σαλόνι του κεντρικού ξενοδοχείου παρείσφρησε και η …στήλη. Ακούσαμε τα πολλά αυτιά μας να μιλούν για έναν Κινέζο ο οποίος έχει αγοράσει περίπου 100 διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων! Προσέξτε, δεν πρόκειται για φήμη. Το είπε δημοσίως ο Αλέξανδρος Περετζής, ο διευθυντής επενδύσεων της ICI ΑΕΕΑΠ που ελέγχει η οικογένεια Χαλικιά.

    Αλέξανδρος Περετζής. Διευθυντής επενδύσεων της ICI ΑΕΕΑΠ

    Μάλιστα, ο ίδιος Κινέζος είχε φτιάξει και ένα άλλο χαρτοφυλάκιο με διαμερίσματα στην ίδια περιοχή το οποίο μεταπώλησε σε επενδυτές! Οσο εμείς ασχολούμαστε με τις βόμβες μολότοφ και τη διακίνηση ναρκωτικών στο άβατο των Εξαρχείων κάποιοι επενδύουν!

    Ο Στέργιος και το ύψος των κτιρίων του Ελληνικού

    Στο σαλόνι του “Μεγάλη Βρετανία” ήταν χθες το πρωί και ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος υποστήριζε πως η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει και πως απομένουν κάτι “μικρολεπτομέρειες”. Φανταζόμαστε πως το έλεγε για να μην κακοκαρδίσει τους ομοτράπεζους γιατί ακόμα δεν έχει υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόδρου η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

    Οταν υπογραφεί αυτή η απόφαση πρέπει η κυρία Κονιόρδου να υπογράψει και το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού ώστε να γίνει Προεδρικό Διάταγμα και να πάει προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μαθαίνουμε πως δίνεται μάχη για τις διατυπώσεις στην απόφαση του ΚΑΣ.

    Το σχήμα της Lamda Development έχει ξεκαθαρίσει πως αν επιβληθεί μείωση του ύψους των κτιρίων τότε δύσκολα θα μείνει στην επένδυση. Οπότε απαιτούνται λεκτικές ακροβασίες ώστε να ξεπεραστεί η απόφαση του ΚΑΣ που ζητούσε να μειωθεί το ύψος στους ουρανοξύστες.

    Ενδιαφέρουσες απόψεις από Pillarstone

    Ενδιαφέρουσες απόψεις κατέθεσε στο συνέδριο της Prodexpo, ο Βασίλης Θεοφανόπουλος, partner της Pillarstone Greece για τις αναδιαρθρώσεις. Για πρώτη φορά κάποιο στέλεχος της αγοράς αναφέρθηκε στις περιπτώσεις δήθεν ουσιαστικών αναδιαρθρώσεων, δηλαδή «αναδιαρθρώσεων», χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στη διοίκηση ή στο μοντέλο ανάπτυξης με αποτέλεσμα σε δύο-τρία χρόνια η εταιρεία να βρίσκεται στην ίδια, δυσάρεστη, θέση!

    Ενα παράδειγμα; Η Sato, που όπως αποκάλυψε το προηγούμενο Σάββατο το mononews, κατέθεσε νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Εκτός από την “αναδιάρθρωση ελληνικού τύπου” που ενίοτε δεν οδηγεί πουθενά (βλέπε και την Μπ. Βωβός) υπάρχουν και άλλοι τρόποι διάσωσης εταιρειών βλέπετε. Π.χ. να αναλάβει την επιχείρηση μια νέα διοίκηση, που θα ασχοληθεί σοβαρά με το να “γυρίσει” την εταιρεία και να αποπληρώσει τα δάνεια χωρίς να κουρευτούν.

    “Χωρίς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν κλείνει η αξιολόγηση”

    Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, που γύρισε την Δευτέρα από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ήταν χθες σαφής: “Υπουργέ μου”, είπε στον Στέργιο Πιτσιόρλα, “αν δεν ξεκινήσει τη λειτουργία της η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η τρίτη αξιολόγηση δεν κλείνει”.

    Το μήνυμα ήταν σαφές από πλευράς θεσμών και έφτασε μέχρι το κτίριο της Πλατείας Συντάγματος. Στην ΤτΕ προσπαθούν, πάντως, να καταλάβουν τις ακριβείς επιπτώσεις από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κυρίως σε διαμερίσματα υποβαθμισμένων περιοχών που θα μείνουν στα αζήτητα.

    Ομως, όπως έλεγαν χθες τραπεζικά στελέχη, “όταν προσπαθείς να αποτιμήσεις την αξία ενός διαμερίσματος για το οποίο ουδείς ενδιαφέρεται είναι σαν να μετράς την πίεση σε πεθαμένο”!



    ΣΧΟΛΙΑ