• Άρθρα

    Να πού φτάσαμε! Αρνητές «ταλιμπάν» απειλούν με εκτελέσεις πολιτικούς κι εισαγγελείς

    • Αλίκη Χατζή


    Δεν ξέρω αν ακούσατε την είδηση ότι κάποιες οργανωμένες ομάδες αρνητών του εμβολιασμού καλούν «σε ένοπλη εγρήγορση» και «απειλούν με εκτελέσεις» πολιτικούς και εισαγγελείς!

    Η είδηση, την οποία αποκάλυψε η ΕΡΤ, είναι συγκλονιστική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, οι ομάδες «δεν διστάζουν να υπογράψουν δήθεν ιερές δηλώσεις ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους» και δεν φοβούνται να αναρτούν βίντεο στα social media, επιδεικνύοντας τα στρατιωτικού τύπου μαχαίρια τους.

    Ο τελευταίος πολιτικός που απειλήθηκε είναι ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, στις 10 Δεκεμβρίου 2021. Το… «έγγραφο» που τον απειλεί παρελήφθη από αντιδήμαρχο που το πρωτοκόλλησε, ενώ ενήμερες είναι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

    Και για θυμηθείτε! Όταν θεσπίστηκε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής των ειδικών, σηκώθηκε θόρυβος μεγάλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ σκανδαλίστηκαν, είπαν ότι το ακαταδίωκτο απαλλάσσει από κάθε ευθύνη ανθρώπους που με, τις αποφάσεις τους, επηρεάζουν την υγεία μας. Αλήθεια, θα μπορούσαν και σήμερα να ισχυριστούν το ίδιο;

    Κι είναι και κάποιοι άλλοι, που εκφράζουν κάτι περίεργες συλλογιστικές, να μην  προκαλούμε τους αντιεμβολιαστές, να μην τους κουνάμε το δάκτυλο,  μη και στυλώσουν τα πόδια και δεν μας κάνουν τη… χάρη να εμβολιαστούν.

    Προτρέπουν, δε, να μην προτείνουμε «εμφυλιοπολεμικά» μέτρα εναντίον τους, να μην βαρυγκωμούμε, να μην εξαπατώμεθα. Αλλά, σαν καλοί άνθρωποι και με κατανόηση, να επωμιστούν το βάρος οι εμβολιασμένοι: να μείνουν σιωπηλοί και φοβισμένοι στα σπίτια τους καμία διετία ακόμα, μέχρι να το ξανασκεφτούν καλυτέρα  οι αρνητές, με επιχειρήματα, μέσα από την ζωή  και με την ησυχία τους,  ενώ στο μεταξύ μπορούν ελεύθερα και δίχως εμπόδια να σπέρνουν τον ιό, να μεταδίδουν τη νόσο δεξιά – αριστερά…και πλέον να απειλούν με «εκτελέσεις» πολιτικούς και εισαγγελείς. Τη δημοκρατία, δηλαδή!

    Ναι, ξέρω, ζούμε σε ελεύθερη χώρα και μπορεί ο καθένας να… απειλήσει με θάνατο όποιον θέλει και για όποιο λόγο του κατέβει στο κεφάλι… Εκεί φτάσαμε…  Ο θύτης να έχει περισσότερα δικαιώματα από το θύμα και περισσότερες ευκαιρίες να ασκεί ανενόχλητος και με το νόμο τις αδικοπραξίες του!

    Η κοινωνία μας θα πρέπει πλέον να υπολογίζει όλους τους ιδεοληπτικούς αυτούς πολίτες που με όπλο την δημοκρατία -ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια ακραίων και ανεπίδεκτων μάθησης- καταφέρνουν να έχουν κύριο λόγο πάνω στις ζωές της μεγάλης αλλά αδύναμης πλειοψηφίας.

    Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, ούτε τα συντάγματα ούτε οι νόμοι της πολιτείας μπορούν να περιορίσουν το «δικαίωμα» των αρνητών να μολύνουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα την κοινωνία και φθάσαμε στο απίστευτο να απειλούν με «εκτελέσεις» τους πολιτικούς και εισαγγελείς που δεν τους κάνουν τα χατίρια.

    Η επιστήμη μπόρεσε να επιτύχει σε απίθανους χρόνους το τεράστιο επίτευγμα των εμβολίων αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες τραμπούκων που καλούν σε «ξεσηκωμό».  Τα όπλα της δημοκρατίας πλέον μοιάζουν  να έχουν πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν, για να εικονοποιήσουμε σύμφωνα με την επικαιρότητα τα λεγόμενα μας…

    Δεν θα πάει καλά όλο αυτό, να το θυμηθείτε.

    Διαβάστε επίσης

    Αρνητής δικηγόρος: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» η συμπεριφορά του, κρίνει ο εισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ